Meiers: Mums nav jāieciklējas uz tiesnešu darbu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas izlases basketbolistiem šajā Eiropas čempionātā nav jāņem vērā tiesnešu darbs un vajag uztraukties tikai par savu sniegumu, uzskata valstsvienības spēlētājs Mārtiņš Meiers.

Latvijas izlase otrdien svarīgā cīņā ar rezultātu 84:69 (12:15, 22:29, 18:8, 32:17) pārspēja līdzšinējo apakšgrupas līderi Krieviju, iegūstot iespēju pacīnīties par pirmo vietu apakšgrupā, kas nozīmētu potenciāli vājāku pretinieku astotdaļfinālā.

Pēc viena mača izlaišanas izlases sastāvā bija arī centrs Meiers, kuru bija ķēris vīruss, tāpēc basketbolistam paaugstinātas temperatūras dēļ divas dienas bija gultas režīms.

«Man bija nelielas dusmas, ka iepriekšējo spēli nācās skatīties viesnīcā. Tomēr tad sāku domāt citādāk - kad tikšu atpakaļ, centīšos komandai palīdzēt divreiz vairāk. Esmu ļoti priecīgs, ka pret Krieviju spējām atspēlēties un beigās uzvarēt ar tādu pārsvaru,» gandarījumu pēc dueļa neslēpa Meiers, kurš otrdien aizvadīja divcīņas pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju Timofeju Mozgovu.

«Biju skatījies iepriekšējās Krievijas spēles, un pret Mozgovu sanāca izdarīt vairākas mazās lietiņas,» nelielas nianses atklāja Meiers. «Zinām, ka viņam patīk laicīgi ieņemt vietu zem groza, turklāt izlasē ir spēlētāji, kuri viņam var iedot piespēli. Centos viņu vairāk pagrūstīt, veicināt kontakta cīņu. Nostrādāja arī atbloķēšana un citi mazi knifiņi, kur vairāk jāpastrādā ar elkoņiem.»

Meiers šajā mačā laukumā pavadītajās 14 minūtēs izcēlās ar desmit punktiem un piecām atlēkušajām bumbām. Viņš norādīja, ka Mozgovs bija viņa šīs vasaras spēcīgākais pretspēlētājs, lai gan cīņas laikā latvietis krieva pārspēku īsti neesot jutis.

Lielas diskusijas spēlē pret Krieviju izpelnījās mača tiesneši. Pirmajā puslaikā viņi svilpa daudz noteikumu pārkāpumu, kā rezultātā abu vienību cīņa bija saraustīta.

«Zinām, kā šajā turnīrā tiesā tiesneši. Nevajag uz to pārāk ieciklēties. Viņi savu tiesāšanu nemainīs, tāpēc mums jāspēlē ar brīvu galvu. Protams, visi uzvilkās par atsevišķiem viņu lēmumiem, taču vienkārši ir jāspēlē savs basketbols. No tā būsim tikai ieguvēji,» uzsvēra Meiers.

Meiers gan pēc mača atzina, ka pašsajūta viņam pēc slimošanas joprojām nav tā labākā.

Pēdējos mačos ceturtdien Latvija plkst.20.45 spēlēs ar Turciju un zaudējuma gadījumā, visticamāk, atkritīs uz ceturto pozīciju, kamēr Serbija spēkosies ar Beļģiju, bet Krievija centīsies uzveikt arī Lielbritāniju.

Ja trīs līderes uzvarēs arī pēdējā kārtā, pirmā būs Serbija, kurai sekos Latvija un Krievija.

D apakšgrupas komandas astotdaļfinālā tiksies ar labākajām C grupas vienībām, kas savus mačus aizvada Rumānijas pilsētā Klužā-Napokā. Šeit pēc četrām kārtām četras uzvaras ir Spānijai, ar trim panākumiem seko Horvātija, pa diviem panākumiem guvušas Melnkalne un Ungārijai, kamēr Čehijai ir viena uzvara, bet Rumānija cietusi četrus zaudējumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu