Itālija pievienojas Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla dalībniecēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Itālijas basketbola izlase sestdien Stambulā pieveica grupu turnīru pārsteidzoši veiksmīgi aizvadījušo Somiju un sasniedza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu.

Astotdaļfināla mačā Itālija pieveica talantīgos somus ar rezultātu 70:57 (30:17, 18:12, 10:13, 12:15).

Jau pēc pirmās ceturtdaļas itāļiem bija 13 punktu pārsvars, bet trešajā ceturtdaļā tas dažbrīd sasniedza pat 20 punktus. Kaut somi nedaudz pietuvojās, nopietni iesaistīties cīņā par uzvaru viņiem neizdevās.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Marko Belinelli no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Atlantas «Hawks», bet 15 punktus sameta Luidži Datome.

Savukārt Somijai rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Peteri Koponens.

Ceturtdaļfinālā Itālijai pretim stāsies Serbijas un Ungārijas pāra labākā vienība.

Čempionāta pirmo posmu Somija aizvadīja savā laukumā un tika pie četrām uzvarām piecos mačos, piekāpjoties vien Slovēnijai. Eiropas čempionāta astotniekā Somija iepriekšējo reizi bijusi 1967.gadā.

Tikmēr Itālija savā grupā, ko izspēlēja Telavivā, savāca trīs uzvaras.

Pirmajā astotdaļfināla mačā sestdien Slovēnijas basketbola izlase ar rezultātu 79:55 (26:17, 16:10, 26:16, 11:12) sagrāva Ukrainu. Līdz ar to ceturtdaļfinālā tā spēkosies ar Latvijas un Melnkalnes pāra spēcīgāko vienību, kas savu astotdaļfināla cīņu aizvadīs svētdienas rītā.

Tikmēr pāris stundu vēlāk Vācijas basketbola izlase pēdējās minūtēs salauza Francijas pretestību un pirmoreiz kopš 2007.gada sasniedza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu. Astotdaļfināla spēlē Vācijas izlase bija labāka ar rezultātu 84:81 (10:19, 24:21, 21:16, 29:25), Franciju ārpus kontinenta meistarsacīkšu pirmā astotnieka atstājot pirmoreiz kopš 1997.gada.

Ceturtdaļfinālā Francija tiksies ar Spānijas un Turcijas dueļa labāko vienību,

Dienas pēdējā mačā plkst.21.30 Lietuva cīnīsies ar Grieķiju, bet pārējie četri astotdaļfināli tiks izspēlēti svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu