Mājās sagaidīta Latvijas basketbola valstsvienība

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien pusdienas laikā ar avioreisu no Stambulas (Turcija) mājās no Eiropas čempionāta (EČ) lidostā «Rīga» atgriezās Latvijas basketbola valstsvienība, kuru sagaidīja mediju pārstāvji, basketbolistu tuvinieki un kvēlākie līdzjutēji.

Ik pa laikam kāds no lidostas vestibilā esošajiem cilvēkiem iesaucās: «Mūsu zeme - Latvija», kas ir komandas sauklis. Ļaudis skandēja: «Latvija, Latvija, Latvija... malači, malači, malači.»

Ar komandu neieradās tās lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis.

«Šīs izlases labākās spēles vēl ir priekšā. Protams, ka pēc mača nevarēju aiziet gulēt. Ja mēs atgrieztos pirmdien no rīta, varētu teikt, ka būtu izdarījuši maksimumu,» sacīja Bagatskis.

«Šobrīd gribas vienkārši atpūsties. No šā turnīra līdzi varam paņemt pieredzi. Vairāk vai mazāk aizvadījām stabilu čempionātu. Pret Slovēniju nedaudz pietrūka emociju kontroles.»

Vienam no klātesošajiem līdzi bija Porziņģa spēles krekls, ar kādu viņš spēlē Ņujorkas «Knicks» vienības sastāvā.

«Līdz spēlei ar Slovēniju bija sajūta, ka varam uzvarēt visus pēc kārtas,» žurnālistiem teica Dāvis Bertāns. «Pēc spēles ar Slovēniju nemaz gulēt neaizgāju. Šajā turnīrā viena spēle izšķir visu.»

Vairāki līdzjutēji spēlētājiem un galvenajam trenerim lūdz autogrāfus.

Izlases personāla un spēlētāju vaigs gan nebija priecīgs.

«Šajā čempionātā izlases sniegums bija ļoti kvalitatīvs un izveidojusies labs produkts. Cits jautājums ir vai visiem spēlētājiem izdevās realizēt savas ambīcijas sasniegtā rezultāta ziņā,» par šo Eiropas čempionātu teica Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins. «Esam pateicīgi basketbolistiem, kuri veltīja vasaru, gatavojoties un aizstāvot Latvijas izlasi. Viņi parādīja ļoti augstvērtīgu sniegumu. Domāju, ka komanda nākotnē vēl sasniegs augstāko līmeni.»

Ainara Bagatska vadītā komanda otrdienas vakarā ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 97:103 piekāpās duelī Slovēnijas valstsvienībai, kas izcīnīja septīto panākumu pēc kārtas un sasniedza pusfinālu, kurā spēkiem mērosies ar pašreizējo titula īpašnieci Spāniju.

Turnīrā kopumā Latvijas nacionālā komanda demonstrēja atzīstamu sniegumu. Tā pat izpelnījās salīdzinājumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienību Goldensteitas «Warriors» - Eiropas versija.

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēles Eiropas čempionātā

  • 1. septembrī Latvija - Serbija 82:92
  • 2. septembrī Latvija - Beļģija 92:64
  • 4. septembrī Latvija - Lielbritānija 97:92
  • 5. septembrī Latvija - Krievija 84:69
  • 7. septembrī Latvija - Turcija 89:79
  • 10. septembrī Latvija - Melnkalne 100:68
  • 12. septembrī Latvija - Slovēnija 97:103

Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijas izlase trīs reizes iekļuvusi labāko astotniekā, bet ne reizi nav tikusi pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu