Spicākās karsējas Eiropas čempionātā – «Red Foxes»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Stambulā notiekošajā Eiropas čempionātā basketbolā klāt izšķirošie mači un tuvojas cīņas par medaļām. Sportiskās intrigas tuvojas savam zenītam, taču ir viena komanda, kas necīnīsies par godalgām un pat nestartē turnīrā, bet ir redzama spēlēs. Tās ir Ukrainas karsējmetenes «Red Foxes», kuras teju katrā pārtraukumā liek nenovērst uzmanību no laukuma. Vismaz stiprā dzimuma pārstāvjiem pavisam noteikti...

«Red Foxes» nenoliedzami varētu nodēvēt par vienu no vadošajām karsējmeiteņu grupām kontinentā. Godīgi jāatzīst, šī aroda pratējam Latvijā vēl ir ko pamācīties, lai sasniegtu tādu līmeni. Ukrainietēm šis jau ir astotais Eiropas čempionāts. Viņas kļuvušas par neatņemamu sastāvdaļu svarīgākajos basketbola turnīros, tostarp ULEB Eirolīgā, kā arī televīzijas šovos, modes skatēs, kā arī boksa, volejbola un futbola sacensībās.

Kā man saka «Red Foxes» vadītāja Jeļena, viņas komandai Stambulā ļoti patīk, lai gan ārzemju meitenēm vietējie vīrieši šeit pievērš diezgan lielu uzmanību.

«Stambula ir skaista pilsēta ar ļoti daudz apskates vietām. Tās mēs cenšamies apmeklēt, kad ir brīvais laiks no spēlēm un mēģinājumiem. Arī turku fani pret mums ir laipni un draudzīgi. Protams, ir ļoti sarežģīti tikt viņiem garām bez neskaitāmu fotogrāfiju uzņemšanas un komplimentu saņemšanas,» smejoties norāda Jeļena.

Kad pavaicāju, vai viņām šajā turnīrā ir kāda favorītkomanda vai iecienītākais spēlētājs, Jeļena man atbild diplomātiski. «Eiropas čempionātā esam koncentrējušās uz savu darbu, bet visām komandām vēlam sasniegt labākos rezultātus. Arī neviena iecienītākā spēlētāja mums nav.

Mēs neatdalām atsevišķus basketbolistus, jo šajā sporta veidā svarīgs ir komandas darbs.»

«Red Foxes» grupa Stambulā jau ir no paša turnīra sākuma, tāpēc viņas dejoja arī visās Latvijas izlases spēlēs, jo pirms tam mūsējie šajā pilsētā izspēlēja D apakšgrupas mačus. Ukrainietes Latvijas izlasei bija radījušas arī īpašu deju, tāpat kā citām izslēgšanas turnīra dalībniecēm. Tiesa, otrdienas astotdaļfināla mačā pret Slovēniju to tā arī neieraudzījām. Diemžēl Latvija šajā spēlē piedzīvoja zaudējumu un izstājās no turnīra, tā arī nesagaidot arī deju no «Red Foxes» karsējām.

Lai arī «Red Foxes» meitenēm šajā Eiropas čempionātā starp izlasēm nav nevienas favorītes, tieši ap Latvijas komandu un tās galveno treneri Ainaru Bagatski tai ir nedaudz īpašākas jūtas. Latviešu speciālists savulaik pāris gadus nostrādāja Ukrainas klubā Kijevas «Budiveļņik», un tiesi no šīs pilsētas nāk «Red Foxes». Tāpēc karsējmeitenes speciāli Latvijai un Bagatskim novēl saglabāt optimismu, katrā spēlē cīnīties no visas sirds un uzvarēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu