Slovēnija pret Serbiju. Kura komanda kļūs par Eiropas čempioni?

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFP/LETA/TVNET

Latvijas basketbola izlasi pieveikušās Slovēnijas un Serbijas valstsvienības šajā vakarā Stambulā (Turcija) noskaidros Eiropas spēcīgāko nacionālo komandu «EuroBasket 2017» turnīrā. Abas vienības spēkiem mērosies plkst. 21.30, un spēli tiešraidē translēs kanālā TV6. Pirms tam risināsies arī cīņa par bronzas medaļām.

Mačs par trešo vietu starp Krieviju un Spāniju sāksies plkst. 17. Šajā spēlē no valstsvienības atvadīsies spāņu zvaigzne Huans Karloss Navarro, kurš piedalās septītajā Eiropas čempionātā, līdz šim tiekot pie piecām godalgām.

Slovēnijas izlase turnīrā joprojām ir bez zaudējumiem un Eiropas čempionāta finālā tā sacentīsies pirmoreiz vēsturē. Tikmēr Serbija pēc grupā ciestās neveiksmes pret Krieviju, turpinājumā guvusi sešas uzvaras pēc kārtas, pusfinālā arī revanšējoties krieviem. Serbija ieguva sudrabu 2014. gada Pasaules kausā, kā arī 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, bet kontinenta meistarsacīkšu finālā tā iekļuvusi pirmoreiz kopš 2009. gada.

Pusfinālā ceturtdien Slovēnija ar 92:72 pārspēja Spāniju, kas tika uzskatīta par galveno pretendenti uz zeltu. Paredzams, ka uz finālu ieradīsies aptuveni 6000 slovēņu līdzjutēju. Savukārt Serbija piektdien ar 87:79 revanšējās Krievijai.

Zīmīgi, ka Serbijai traumu dēļ turnīrā nevarēja palīdzēt seši spēcīgi spēlētāji, nepiedaloties arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Denveras «Nuggets» uzbrucējam Nikolam Jokičam.

Latvijas izlase turnīra atklāšanas mačā ar 82:92 zaudēja Serbijai, kam sekoja piecas uzvaras pēc kārtas, tomēr ceturtdaļfinālā izlase ar 97:103 kapitulēja Slovēnijai. Latvijai neizdevās pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas sasniegt Vecā kontinenta meistarsacīkšu pusfinālu, tomēr tāpat piektā vieta ir jaunāko laiku augstākais rezultāts. Nākamā iespēja būs tikai 2021. gadā, jo ar nākamo ciklu Eiropas čempions tiks noskaidrots reizi četros gados.

Latvijai kopš 1993. gada, kad tā atgriezās Eiropas čempionātos, līdz šim labākā bija astotā vieta, kuru tā ieguva 2001. un 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīros. Savukārt 1935.gadā latvieši uzvarēja pirmajā Eiropas čempionātā, pēc tam 1939.gadā izcīnot arī sudraba medaļas.

Eiropas čempionātā basketbolā vistitulētākā komanda ir PSRS, kas par čempioni kļuvusi 14 reižu, bet tālāk ar astoņiem tituliem seko bijusī Dienvidslāvija. Savukārt pa trim zeltiem ir Spānijai un Lietuvai, bet Latvija līdz šim vienīgo reizi kontinenta meistarsacīkstēs triumfējusi pašā pirmajā turnīrā 1935. gadā.

Pirms diviem gadiem pie trešā titula vēsturē tika Spānija, kas finālā ar 80:63 apspēlēja Lietuvu, bet pie bronzas medaļām tika Francijas basketbolisti. Lietuva un Francija šajā čempionātā zaudēja astotdaļfināla cīņās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu