Dairis Bertāns: Latvijas basketbola līdzjutējiem atgriezām cerību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase nupat aizvadītajā Eiropas čempionātā atgriezusi cerību vietējo līdzjutēju sirdīs, uzskata viens no komandas līderiem Dairis Bertāns.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā apstājās ceturtdaļfinālā, piekāpjoties nākamajai čempionei Slovēnijai. Komanda šo turnīru noslēdza piektajā vietā, kas ir augstākā pozīcija kopš neatkarības atjaunošanas.

«Protams, vēl joprojām esmu nedaudz apbēdināts, ka mums neizdevās pārspēt Slovēniju un sasniegt pusfinālu. Slovēņi gan sevi apliecināja kā labākā komanda Eiropas čempionātā. Tomēr tik un tā mēs noslēgumā ierindojāmies piektajā vietā, kas kopš neatkarības atjaunošanas ir mūsu labākais rezultāts,» intervijā paša pārstāvētajam Milānas «EA7 Emporio Armani» klubam norādīja Bertāns.

«Atgriezām cerību Latvijas basketbola līdzjutējiem. Kad atgriezos dzimtenē, daudzi cilvēki nāca man klāt un slavēja mūsu komandu. Turnīra laikā viņi par mums ļoti pārdzīvoja. Jā, mēs Eiropas čempionātā neizcīnījām medaļas, bet šajā turnīrā sagādājām lieliskas sajūtas,» pauda basketbolists.

Viens no Latvijas izlases līderiem arī sacīja, ka ir viegli spēlēt kopā ar Kristapu Porziņģi. Tāda basketbolista atrašanās laukumā paverot iespējas arī citiem, jo pretinieki koncentrējas uz viņa nosegšanu.

Bertāns pēc Eiropas čempionāta jau sācis treniņus ar Itālijas A sērijas klubu «EA7 Emporio Armani». Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja Turcijas komandā Stambulas «Dariššafaka Doguš», debitējot ULEB Eirolīgā.

«Sākumā «Dariššafaka Doguš» komandā nebija viegli, jo pirmo reizi biju nonācis Eiropas augstākajā līmenī. Tomēr pielāgojos un katrā reizē, kad tiku pie iespējas, man klājās labi,» norādīja Bertāns. «Mana pirmā pieredze šajā līmenī bija pozitīva, bet savā otrajā gadā es vēlētos vēl vairāk progresēt.»

«Daudzi domā, ka esmu izteikts snaiperis, bet tā nav. Spēlēju tā, kā pieļauj situācija. Ja man ir jādodas caurgājienā, tad to arī daru, tāpat varu radīt iespējas saviem komandas biedriem. Domāju, ka varu darīt nedaudz no visa,» savas labās īpašības akcentēja latvietis.

Pašlaik 28 gadus vecais Bertāns gan vēl nezina, kāda būs viņa loma Milānas komandā, jo visiem kopā aizvadīti vien pāris treniņi.

«Esmu ļoti priecīgs būt Milānā un tik labā organizācijā. Šī noteikti ir viena no skaistākajām pilsētām Eiropā,» uzskata Bertāns.

«EA7 Emporio Armani» aizvadītajā sezonā palika pēdējā vietā Eirolīgas pamatturnīrā, kamēr Itālijas čempionātā Milānas klubs apstājās izslēgšanas turnīra pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu