Navarro parakstījis 10 gadu līgumu ar latviešu pārstāvēto Barselonas «Lassa»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Leģendārais spāņu basketbolists Huans Karloss Navarro parakstījis 10 gadu līgumu ar Barselonas «Lassa» komandu, kuras sistēmā ir arī Latvijas spēlētāji Rolands Šmits un Rodions Kurucs.

Desmit gadu vienošanās paredz, ka 37 gadus vecais Navarro nākamajā sezonā vēl būs kā spēlētājs, bet pēc tam viņš kopā ar klubu lems, vai turpināt spēlēt, vai arī pārņemt kādu citu lomu «Lassa» sistēmā.

Nupat Navarro noslēdza savu karjeru Spānijas izlasē, Eiropas čempionātā iegūstot bronzas medaļu.

Navarro Barselonas klubā pārstāvējis teju visu savu karjeru, vienīgi 2007./08.gada sezonu viņš pavadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Memfisas «Grizzlies».

Kopā ar Barselonas klubu Navarro astoņas reizes kļuvis par Spānijas čempionu, bet divreiz triumfējis ULEB Eirolīgā, savā īpašumā iegūstot vēl citus titulus.

Tikmēr Spānijas valstsvienības rindās Navarro 2006.gadā kļuva par pasaules čempionu, bet Eiropas zeltu viņš ieguvis 2009. un 2011.gadā. Tāpat viņam izdevies izcīnīt divus olimpiskos sudrabus un vienu bronzu.

Barselonas kluba sistēmā jau divus gadus ir Kurucs, kuram jaunajā sezonā pirmajā komandā varētu būt lielāka loma, bet pirmdien šai vienībai oficiāli pievienojās Šmits, parakstīdams piecu gadu līgumu. Paredzams, ka nākamo sezonu viņš gan vēl aizvadīs citā Spānijas vienībā Fuenlavradas «Montakit», kurai būs izīrēts.

Barselonas komanda savā vēsturē Spānijas čempionātā triumfējusi 18 reizes un ieguvusi arī divus Eirolīgas titulus. Tiesa, pagājušajā sezonā «Lassa» valsts augstākās līgas (ACB) regulārajā turnīrā palika vien sestajā vietā, kas bija zemākais rādītājs kopš 1992.gada. Pēc tam izslēgšanas turnīrā vienība nepārvarēja pusfinālu. Tomēr tāpat arī jaunajā sezonā «Lassa» piedalīsies ULEB Eirolīgas sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu