Pastāv šaubas par divu klubu līdzdalību LBL čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Galīgais «Olybet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) šīs sezonas dalībnieku sastāvs būs skaidrs ceturtdien pēc Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēdes, pirms kuras vēl ir šaubas par divu klubu - «Jūrmala»/«Fēnikss» un «Barons kvartāls» - līdzdalību turnīrā, aģentūrai LETA trešdien sacīja LBL direktora pienākumu izpildītājs Edgars Bērziņš.

Dalībai LBL 2017./18. gada čempionātā augustā tika apstiprinātas desmit komandas - galvaspilsētas vienības «VEF Rīga», «Barons kvartāls» un «Latvijas Universitāte», kā arī komandas no Ventspils, Valmieras, Jēkabpils, Liepājas, Jūrmalas, Ogres un Valkas.

Tomēr vairāku komandu starts samazināto budžetu dēļ bija apšaubāms, un arī šobrīd visi jautājumi dažās vienībās vēl nav sakārtoti.

«Ja tā var teikt, tad šobrīd ir divas šaubīgās komandas - «Jūrmala»/«Fēnikss» un «Barons kvartāls». Trešdien LBS vadība tiksies ar Jūrmalas domes vadību, lai saliktu visus punktus uz i. Tāpat vēl ir atsevišķas neskaidrības attiecībā pret «Barons kvartālu», tāpēc es nevaru ar 100% garantiju atbildēt, ka šie klubi spēlēs. Galīgais lēmums par šo vienību līdzdalību būs jāpieņem LBS valdei, kura šo jautājumu skatīs ceturtdien,» sacīja Bērziņš.

Zīmīgi, ka LBL augstākās divīzijas sezonas sākums paredzēts jau pēc nedēļas - 27.septembrī.

Jūrmalas kluba kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Drulle jūlija vidū atklāja, ka «Jūrmala»/«Fēnikss» nevar savākt nepieciešamos līdzekļus, lai nākamajā sezonā startētu LBL. Tomēr pēc tam Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis solīja, ka līdzekļi tiks atrasti un komanda LBL turpinās spēlēt.

Tiesa, kā nesen intervijā aģentūrai LETA izteicās LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps, Jūrmalas domes atbalsts vēl ir jāformalizē. «Viens ir pateikt, bet tas viss pēc tam ir jānodod rīcībspējīga menedžmenta rokās. Esošais kluba prezidents Jānis Drulle ir pateicis, ka viņš nevēlas būt atbildīgs par LBL pirmās divīzijas komandu, bet mērs ir pateicis, ka vienība būs. Vēl ir jāatrisina dažas tehniskās lietas,» skaidroja Šneps.

Arī gaidāmajā sezonā divas komandas - valsts čempione «VEF Rīga» un pierobežu pilsētu vienība «Valka»/«Valga» spēlēs pusi no regulārās sezonas, kā to darīja arī iepriekš. Rīdzinieki tradicionāli piedalīsies arī VTB Vienotās līgas čempionātā, bet «Valka»/«Valga» spēlēs arī Igaunijas čempionātā.

Uzaicinājumi piedalīties nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā tika izsūtīti abām pērnās sezonas otrās divīzijas finālistēm «Jelgava»/BJSS un «Valmiera Glass»/ViA, tomēr tās, izvērtējot attīstības prioritātes, uzaicinājumu neizmantoja.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja «VEF Rīga» komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot «Ventspili», kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva «Barons kvartāls».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu