«Barons kvartāls» bijušais treneris Gulbis: Esmu atbrīvots no ieslodzījuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkjelgava.lv

«OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) iepriekšējās sezonas bronzas medaļnieces «Barons kvartāls» atteikšanās spēlēt gaidāmajā sezonā ir kā atbrīvošana no ieslodzījuma, paudis līdzšinējais vienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis trešdien aģentūrai LETA atklāja, ka «Barons kvartāls» nākamajā sezonā LBL čempionātā nespēlēs. Pēc neoficiālas informācijas, vēl otrdien vienības vadība paudusi gatavību spēlēt LBL turnīrā, kas sāksies jau pēc nedēļas.

«Oficiāli atbrīvots no ieslodzījuma,» par savu līdzšinējo komandu trešdien internetā skarbi izteicies Gulbis, paužot, ka «katru otro dienu» klausījies, cik ir «slikts, slinks un nevarīgs».

«Uz ielas izmests vienu dienu pēc sezonas beigām. Vasaras sākumā saņēmis nosacītu sodu un piecu mēnešu laikā nevienu reizi nav atbildēts uz zvaniem, ziņām,» raksta Gulbis.

«Mani tik viegli nevar salauzt. Cilvēki, kas saprot un novērtē cilvēku ieguldījumu procesā, sapratīs. Nenožēloju nevienu savu darbību un dienu, ko pavadīju ar lieliskiem vīriem,» pauž Gulbis, sakot, ka tos, kas nekad nepadodas, ir grūti iznīcināt.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde lems par LBL augstākās divīzijas dalībnieku sastāvu. Joprojām nav skaidrības arī par «Jūrmala»/«Fēnikss» dalību turnīrā.

Savukārt Igaunijas mediji ziņo, ka lielas nesaskaņas izraisījušās apvienotās «Valka»/«Valga» komandas iekšienē, kur latviešu menedžeris Jānis Tiltiņš noņēmis no vienības konta sev nesamaksāto naudu un aizgājis no komandas.

Kā aģentūrai LETA lika noprast Pormalis, LBL piedāvātie dalības nosacījumi, kad daudzi klubi saskārušies ar finansiālām grūtībām, kā arī ņemot vērā kopējo ekonomisko situāciju valstī, lielākajai daļai komandu nav pievilcīgi dalībai čempionātā.

«Ir divas vadošās komandas «VEF Rīga» un «Ventspils» ar spēcīgiem sastāviem, ar kuriem pārējie diezin vai varētu konkurēt. Ja pērn bija augsts līmenis un intriga, šosezon mēs redzam, ka pārbaudes spēlē LBL augstākās divīzijas klubs zaudē otrās divīzijas vienībai. Tas pasaka ļoti daudz par situāciju klubos,» bilda Pormalis.

Pormalis arī norādīja, ka pagaidām grūti spriest, vai «Barons kvartāls» LBL varētu atgriezties aiznākamajā 2018./2019.gada sezonā. Tāpat klubs šosezon nespēlēs LBL otrajā divīzijā.

Basketbola klubs «Barons» savulaik izcīnīja divus Latvijas čempiontitulus, turnīrā triumfējot 2008. un 2010.gadā. Savukārt 2008.gadā šī Latvijas komanda triumfēja arī FIBA Eiropas kausa izcīņā. Šajā desmitgadē komanda ilgu laiku cīņā par augstām vietām neiesaistījās, taču aizvadītajā sezonā, savācot konkurētspējīgu sastāvu, izcīnīja LBL bronzas medaļas. «Barons kvartāls» vispirms ceturtdaļfināla sērijā ar 3-2 pārspēja «Jēkabpili», bet cīņā par trešo vietu ar 3-1 uzvarēja 2016.gada valsts čempioni «Valmieru»/ORDO.

Līdzdalībai LBL 2017./2018.gada čempionātā augustā tika apstiprinātas desmit komandas, arī «Barons kvartāls», tomēr vairāku komandu starts samazināto budžetu dēļ bija zem jautājuma zīmes.

Dalībnieku sastāvu ceturtdien apstiprinās LBS valde, bet čempionāts sāksies pēc nedēļas - 27.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu