Līdzjutēji draudējuši nogalināt Rendolfu pēc saķeršanās ar Porziņģi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slovēnijas basketbola izlases naturalizētais amerikānis Entonijs Rendolfs no līdzjutējiem saņēmis nāves draudus un rasistiskus apvainojumus pēc saķeršanās ar Kristapu Porziņģi, kas izcēlās Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla laikā.

Latvijas basketbola valstsvienība nesen aizvadītajā Eiropas čempionātā izcīnīja 5. vietu, kas komandai ir labākais rezultāts kopš neatkarības atjaunošanas.

Ceturtdaļfināla mačā Latvijas basketbolisti ar rezultātu 97:103 piekāpās Slovēnijas izlasei, kas turpinājumā kļuva par Eiropas čempioni, pirmo reizi vēsturē izcīnot medaļas kontinenta meistarsacīkstēs.

Šajā cīņā izcēlās asa vārdu apmaiņa un arī grūstīšanās starp Latvijas valstsvienības līderi Porziņģi un Rendolfu, kurš aizvadītajā čempionātā bija viens no vadošajiem spēlētājiem Slovēnijas izlasē.

«Kopš tā incidenta Latvijas, Turcijas un citi fani no visurienes veltījuši man «N-vārdus«. Viņi dēvēja mani par mēslu,» intervijā «The Undefeated» sacīja Rendolfs.

«Teica, ja es došos uz Ņujorku, mani nogalinās. Tas bija interesanti, taču nevienam neatbildēju un netērēju laiku tādām lietām,» piebilda Slovēnijas izlases basketbolists.

Rendolfs palīdzēja Slovēnijas izlasei čempionātu noslēgt ar prefektu uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci - 9:0. Vidēji mačā viņš guva 11,7 punktus un izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas.

28 gadus vecais Rendolfs atzina, ka Slovēnijas izlases vadība viņu aicinājusi spēlēt valstsvienībā, lai aizpildītu iztrūkstošu pozīciju komandā. Viņam solīja, ka pievienojoties šai valstsvienībai, tai būtu potenciāls izcīnīt medaļas.

Rendolfam ir arī kopējs aģents ar Slovēnijas izlases līderiem Goranu Dragiču un Luku Dončiču. Publiski izskanēja, ka amerikānis esot saņēmis samaksu par spēlēšanu Slovēnijas valstsvienībā, taču viņš šādu informāciju noliedza.

«Slovēnijas izlasē spēlēju, lai iegūtu kādas Eiropas Savienības valsts pasi. Tas ļauj manai komandai Madrides «Real» piesaistīt vēl kādu amerikāņu spēlētāju. Tāpat tas man palīdzēs vieglāk atrast darbu, kad kļūšu vecāks,» atzina Rendolfs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu