Siliņam 11 punkti Itālijas čempionāta ievadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas basketbolists Ojārs Siliņš sestdien guva 11 punktus, palīdzot Trento «Dolomiti Energia» komandai ar uzvaru sākt Itālijas A sērijas basketbola čempionātu.

Siliņa pārstāvētā Itālijas vicečempione savā laukumā ar 78:74 (13:23, 25:22, 15:19, 25:10) pārspēja Boloņas «Segafredo Virtus» komandu, uzvaru izraujot spēles izskaņā.

Vēl pēc trešās ceturtdaļas Boloņas klubs bija vadībā ar 64:53, tomēr pēc tam «Dolomoti Energia» laukumā dominēja, pēdējās ceturtdaļas pirmajās sešās minūtēs pretiniekiem ļaujot gūt tikai divus punktus, pārņemot vadību ar 67:66 un beigās svinot uzvaru.

Siliņš spēlēja 21 minūti, trāpot trīs no četriem tālmetieniem un vienīgi divpunktu metienu, izcīnot divas atlēkušās bumbas, pārtverot divas bumbas un nopelnot divas piezīmes, kas viņam deva 14 efektivitātes rādītāja punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Ševons Šīldss, kamēr zaudētājiem 21 punktu sameta Pjetro Aradori.

Pašlaik 24 gadus vecais Siliņš Trento komandas rindas papildināja vasarā, noslēdzot līgumu uz vienu sezonu. Viņam tā ir atgriešanās Itālijas basketbolā.

Pirms tam Siliņš pārstāvēja citu A sērijas klubu Redžio di Emīlijas «Grissin Bon», kuras sistēmā bija jau no 15 gadu vecumā, bet pirmajā komanda spēlēja kopš 2012.gada. Pēc 2015./2016.gada sezonas latvieša un Itālijas kluba ceļi šķīrās.

Iepriekšējā sezonā latvietis pārstāvēja Vācijas bundeslīgas komandu Bonnas «Telekom Baskets». Bundeslīgā viņš 22 spēlēs vidēji mačā iemeta 7,4 punktus un realizēja 39,8% tālmetienu. Savukārt FIBA Eiropas kausā latvietim vidēji spēlē 9,6 punkti un un 36,1% tālmetienu realizācija.

Siliņš pretendēja arī uz vietu Latvijas izlasē startam Eiropas čempionātā, taču traumas dēļ komandai nevarēja palīdzēt.

«Dolomiti Energia» aizvadītajā sezonā Itālijas A sērijas regulārajā čempionātā ieņēma ceturto vietu, bet izslēgšanas turnīrā aizkļuva līdz finālam, kurā ar 2-4 piekāpās Venēcijas «Umana Reyer».

Jau vēstīts, ka Daira Bertāna pārstāvētā Milānas «EA7 Emporio Armani» pagājušajā nedēļā izcīnīja Itālijas Superkausu. Milānas klubs A sērijas čempionātu sāks svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu