Putniņa Turcijas čempionāta ievadā samet 22 punktus savai bijušajai komandai un kaldina «Canik» uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases uzbrucēja Aija Putniņa svētdien guva 22 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas Turcijas augstākās līgas jaunās sezonas pirmajā spēlē, kaldinādama Samsunas «Canik» uzvaru.

«Canik» savā laukumā ar rezultātu 84:72 (28:23, 22:15, 18:17, 16:17) apspēlēja «Stambulas Universitāti», kuru Putniņa pārstāvēja iepriekšējā sezonā.

Putniņa 29 minūšu un 47 sekunžu laikā realizēja sešus no astoņiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņai septiņas bumbas zem groziem, divas rezultatīvas piespēles un četras kļūdas.

Vēl 22 punktus Samsunas komandā sameta amerikāniete Eiverija Verlija, kurai arī 13 atlēkušās bumbas, bet 21 punkts citai ASV basketbolistei Latanjao Šantelao Vaitai.

Iepriekšējā sezonā labāk klājās «Stambulas Universitātes» basketbolistēm, kuras iekļuva izslēgšanas turnīrā, kamēr «Canik» tikai regulārā čempionāta beigās izbēga no izkrišanas uz zemāku divīziju.

«Pirmā spēle pret iepriekšējo komandu būs īpaša. «Canik» iepriekšējā sezona bija ļoti smaga, jo sākumā nomira galvenais treneris, līdz ar to viss galīgi negāja kā vajadzēja. Šosezon mērķis ir cīnīties par pirmo piecinieku Turcijas līgā. Savukārt Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā vēlamies tikt labāko četriniekā, spēlēt līdz pašam turnīra noslēgumam,» pirms nedēļas aģentūrai LETA par jaunās sezonas mērķiem stāstīja Putniņa.

Kā vēstīts, viņa ar «Canik» komandu iepriekšējā nedēļa nogalē Rīgā piedalījās Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) čempionāta B apakšgrupas sabraukumā, kur trīs spēlēs izcīnīja vienu uzvaru.

Putniņa iepriekšējā sezona Turcijas čempionātā 24 spēlēs vidēji iemeta 14,5 punktus, izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas, veica 1,3 rezultatīvu piespēli un bloķēja 0,9 metienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu