NBA varētu mainīt izslēgšanas spēļu kārtību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisārs Ādams Silvers izteicies, ka varētu mainīt izslēgšanas spēļu formātu, kurā iekļūtu līgas 16 spēcīgākās komandas, vēsta ESPN.

Pēc pašreizējā formāta izslēgšanas turnīrā iekļūts astoņas spēcīgākās Austrumu un Rietumu konferences komandas. Ieviešot jauno formātu, dalībnieku skaits paliktu nemainīgs, bet cīņā par titulu cīnītos 16 labākās komandas neatkarīgi no piederības konferencei.

Rietumu konference tiek uzskatīta par spēcīgāku, un no tās izslēgšanas spēlēm varētu kvalificēties, piemēram, deviņas komandas, kamēr no Austrumu konferences septiņas.

«Mums šķiet, ja mēs izmantosim formātu 1-16, būs jāizveido līdzvērtīgs un godīgs grafiks visām komandām,» sacīja Silvers. «Ja mēs turpināsim eksperimentēt ar spēļu skaitu, tas mums ļaus izveidot līdzsvarotāku grafiku. Ja pieturēsimies pie pašreizējā formāta, pašreizējā grafika un izmantosim sistēmu 1-16, tad komandām būs nepieciešams papildu laiks lidojumiem. Klubiem nāktos lidot pa visu valsti jau izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.»

Viņš arī vizītē Ķīnā pastāstīja, ka līga mūžīgi nav saistīta ar 82 spēļu skaitu, kas katrai komandai jāaizvada regulārajā turnīrā. Jaunā NBA sezona sāksies par nedēļu ātrāk, tādējādi dodot spēlētājiem vairāk laika atpūtai sezonas laikā.

Vairāku komandu galvenie treneri nereti regulārā čempionātā laikā saviem līderiem dod atpūtu. Bieži šo praksi izmanto Dāvja Bertāna pārstāvētās Sanantonio «Spurs» vadītājs Gregs Popovičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu