Kā latviešiem veiksies NBA čempionātā?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Aiz okeāna sākas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāts. Otro sezonu pēc kārtas pasaules spēcīgākajā līgā spēlēs divi latvieši. Kristaps Porziņģis trešo sezonu aizvadīs Ņujorkas «Knicks» sastāvā, Dāvim Bertānam šis būs otrais gads Sanantonio «Spurs» komandā. Ko varam gaidīt no mūsējiem, kādās sekmes būs viņu pārstāvētajiem klubiem?

Porziņģim šī būs pirmā sezona bez viņa mentora debijas un otrajā sezonā Karmelo Entonija. Tā kā «Knicks» vadība starpsezonā nevienu A klases basketbolistu (Tims Hārdevejs juniors balansē uz robežas) nepiesaistīja, latvietis ir komandas spožākā zvaigzne un reizē lielākā cerība. To apzinās viņš pats un galvenais treneris Džefs Hornačeks. No Porziņģa tiks gaidīti vidēji ap 20 punktiem spēlē un arī divciparu skaitlis savākto bumbu ziņā. Pa grozu viņš metīs daudz un punkti krāsies, bet vai izcīnīs ap 10 bumbām vidēji ik mačā..., visticamāk, ne. Paliks aptuveni iepriekšējās sezonas līmenī (7,3), jo spēkus vairāk koncentrēs uzbrukumā.

Jau pirmajā pārbaudes spēlē gatavošanās ciklā jaunajai sezonai pret Bruklinas «Nets» Porziņģis laukumā pavadīto pirmo četru minūšu laikā nekautrējās demonstrēt, kurš ir/būs jaunais «Knicks» līderis. Viņš šajā laikā izpildīja piecus metienus, kas norāda uz basketbolista ambīcijām.

Porziņģa spēle kļuvusi daudzveidīgāka, dinamiskāka. Viņš strādājis pie dribla tehnikas, metiena, audzējis muskuļus. Ņemot vērā, ka Entonijs ir prom, bumba 221 centimetru slaidā liepājnieka rokās būs biežāk un uzkavēsies ilgāku laiku nekā līdz šim. Tiesa, viņam tiks veltīta lielāka uzmanība no pretinieka puses. Uzbrukumu noslēgumos Porziņģis būs viena no Ņujorkas komandas primārajām izvēlēm.

Basketbola portāls «Eurohoops» Porziņģi šobrīd vērtē kā ceturto labāko eiropieti NBA.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, «Knicks» sastāvs spēcīgāks nav kļuvis. Jau tagad diezgan droši var prognozēt, ka Ņujorkas klubs nebūs starp astoņiem labākajiem Austrumu konferencē, kas sezonu turpinās izslēgšanas turnīrā. Visdrīzāk, būs starp zonas pastarītēm un maisīsies pa turnīra tabulas lejasgalu.

Tomēr vēl aizvien «Knicks» ir viena no visvērtīgākajām un vislabāk apmeklētajām («Madison Square Garden») komandām visā līgā.

Cerības uz veiksmīgu sezonu nevieš arī «Knicks» komandas piedzīvotie pieci zaudējumi piecās pārbaudes spēlēs. 72. sezonas pirmo spēli Ņujorka aizvadīs naktī uz piektdienu, kad izbraukumā jātiekas ar Entonija, Pola Džordža un Rasela Vestbruka pārstāvēto Oklahomasitijas «Thunder».

«Knicks» atslēgas spēlētāji: Kristaps Porziņģis, Tims Hārdevejs juniors, Eness Kanters.

Dāvim Bertānam šī pasaules spēcīgākajā līgā būs otrā sezona. Debijas gadā Sanantonio «Spurs» viņš sevi parādīja visnotaļ cienījami, vairākus mačus sākot starta pieciniekā. Tā noteikti būs arī šajā sezonā. Tikpat droši, kā viņš kādās spēlēs paliks uz rezervistu soliņa un spēļu prakses nolūkos tiks nosūtīts uz Attīstības līgu.

Rūjienieša trumpis ir tālmetiens. Grega Popoviča vadītajā komandā vienmēr bijis tāda tipa spēlētājs kāds ir Dāvis. Spēlētājs, kurš var doties laukumā no soliņa un panākt lūzumu, ja tāds nepieciešams.

Šosezon viņu varētu vairāk iekļaut rotācijā. Popovičs nereti saviem līderiem, kuri laukumā pavada vairāk minūšu, dod atpūtas dienas un tās ir reizes, kad iespēja ir jāizmanto un sava lietderība jāapliecina. Trīspunktu metiens mūsdienu basketbolā ir ļoti svarīga komponente.

Bertānam uz vietu sastāvā ir nopietna konkurence. Šosezon vieglā uzbrucēja pozīcijā «Spurs» piesaistīja pieredzējušo Rūdiju Geju, kurš savas karjeras laikā bijis savu pārstāvēto komandu līderu vidū. Taisnības labad jāpiebilst, ka 31 gadu vecais Gejs ir visai traumatisks spēlētājs...

«Spurs» komanda šajā tūkstošgadē ik gadu spējusi iekļūt Rietumu konferences spēcīgāko astoņu komandu pulkā, turklāt gana pārliecinoši. Ja nenotiks brīnums, tad cīņā par čempiontitulu iesaistīsies arī šogad un būs starp vadošajām vienībām Rietumu zonā.

Sabalansēts, pieredzējis sastāvs ar vienu no NBA labākajiem spēlētājiem Kavai Lenardu būs nopietns pārbaudījums arī Goldensteitas «Warriors», Klīvlendas «Cavaliers», Oklahomasitijas «Thunder», Bostonas «Celtics» un Hjūstonas «Rockets» komandām.

«Spurs» atslēgas spēlētāji: Kavai Lenards, Lemarkuss Oldridžs, Pau Gasols, Tonijs Pārkers, Rūdijs Gejs un Petijs Milzs.

2017./2018. gada regulāro čempionātu Sanantonio basketbolisti sāks savā laukumā naktī uz ceturtdienu, tiekoties ar starpsezonā ievērojami uzlaboto Minesotas «Timberwolves».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu