Bertāns rezultatīvs Eirolīgas mačā pret čempionvienību «Fenerbahce»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @OlimpiaMI1936 no Twitter

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien guva 16 punktus ULEB Eirolīgas mačā, taču viņa pārstāvētā Itālijas komanda Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» savā laukumā ar rezultātu 86:92 (21:23, 17:14, 16:27, 26:16, 6:12) pagarinājumā piekāpās turnīra čempionei Stambulas «Fenerbahce» no Turcijas.

Bertāns laukumā pavadīja 30 minūtes un 21 sekundi, trāpīja 3 no 3 divpunktu metieniem, realizēja 3 no 7 tālmetieniem un divos soda metienos vienu reizi bija sekmīgs.

Latvijas basketbolista rēķinā arī divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba un 17 punkti efektivitātes rādītājā.

Bertāns un francūzis Amats Mbajē ar 16 punktiem bija rezultatīvākie Milānas komandā, bet pa 15 punktiem iemeta Melnkalnes naturalizētais amerikānis Džordans Teodors un serbs Vladimirs Mičovs.

Tikmēr viesiem pa 19 punktiem iemeta horvāts Leons Radoševičs un amerikānis Rikijs Hikmens.

Līdz trešās ceturtdaļas vidum nevienai no komandām neizdevās nostabilizēties ievērojamā vadībā, bet pirms ceturtā ceturkšņa «Fenerbahce Doguš» iekrāja desmit punktu pārsvaru (64:54). Milānas basketbolisti ceturtajā ceturtdaļā mēģināja sadeldēt pretinieku pārsvaru un nepilnu pusotru minūti pirms pamatlaika beigām pietuvojās līdz divu punktu deficītam (75:77). Lielu artavu atspēlēšanās laikā deva Bertāns, kurš ceturtajā ceturtdaļā guva deviņus punktus.

Ceturtās ceturtdaļas pēdējā pusminūtē, kad komandu šķīra trīs punkti, laukumā bija arī Bertāns, kurš nerealizēja tālmetienu, taču bumba palika mājinieku rīcībā un ar otro piegājienu Mičovs tomēr panāca neizšķirtu (80:80). «Fenerbahce Doguš» komandai uzbrukumam palika astoņas sekundes, bet Bredlijs Vanameikers pēdējā sekundē meta garām, līdz ar to komandām bija jāaizvada papildlaiks.

Pagarinājumā, kurā laukumā bija arī Bertāns, Milānas komanda ieguva divu punktu pārsvaru, uz ko viesi atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas (84:90). Lai gan lietuvietis Artūrs Gudaitis no soda metienu līnijas divus punktus atguva, tomēr Vanameikers atjaunoja sešu punktu pārsvaru. Papildlaika pēdējā minūtē Milānas basketbolisti nespēja atspēlēties un cieta zaudējumu ar 86:92.

«EA7 Emporio Armani» šosezon Eirolīgā cieta otro zaudējumu, jo pirms nedēļas Itālijas komanda ar 84:93 piekāpās Krievijas klubam Maskavas CSKA. Arī tajā spēlē Bertāns bija rezultatīvs, gūstot 14 punktus.

Tikmēr Jānis Timma ceturtdien guva piecus punktus, bet viņa pārstāvētā Spānijas vienība Vitorijas «Baskonia» viesos ar 68:74 (16:19, 14:20, 23:17, 15:18) zaudēja Izraēlas flagmanim Telavivas «Maccabi Fox», kuru iepriekšējā sezonā vadīja Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Timma šajā mačā laukumā bija 21 minūti un 45 sekundes, kuru laikā realizēja vienu tālmetienu un vienu no diviem divpunktu metieniem. Viņam arī trīs atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena piezīme, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un septiņi efektivitātes koeficienta punkti.

Latvieša pārstāvētajā komandā ar 22 punktiem rezultatīvākais bija francūzis Rodrigs Bobuā, bet pretiniekiem 24 punktus sameta amerikānis Noriss Kouls.

«Baskonia» pirmā puslaika vidū ielaida 13 punktus pēc kārtas, bet pēc tam vairs nespēja atspēlēties un pārņemt vadību.

Vitorijas komandas pieteikumā Eirolīgas turnīram ir vēl viens latviešu basketbolists Rinalds Mālmanis.

Tikmēr divu grandu duelī Spānijas klubs Madrides «Real» savā laukumā ar 82:69 (20:15, 25:18, 11:20, 26:16) apspēlēja Krievijas vienību Maskavas CSKA.

«Real» uzvaru kaldināja septembrī par Eiropas čempioniem kronētie Slovēnijas izlases basketbolisti. Talantīgais Luka Dončičs iemeta 14 punktus un izcīnīja sešas bumbas zem groziem, bet naturalizētais amerikānis Entonijs Rendolfs guva 16 punktus.

Maskaviešiem ar 15+9 atzīmējās amerikānis Vils Klaibērns.

Piektdien Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas vienība Pireju «Olympiacos» savā laukumā uzņems Spānijas klubu Malagas «Unicaja», bet Spānijas komanda Barselonas «Lassa», kas turnīram pieteikusi Rodionu Kurucu, viesosies Serbijā pie Belgrandas «Crvena Zvezda mts».

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā, līdz ar to šo klubu spēlētāji novembrī un februārī, visticamāk, nevarēs palīdzēt savām valstsvienībām.

Pērn par turnīra čempioni kļuva Stambulas «Fenerbahce», kas finālā ar 80:64 pārliecinoši uzvarēja «Olympiacos».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu