Porziņģis gandarīts, ka jau spēles sākumā izdevies nobloķēt Entoniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir gandarīts, ka sezonas pirmā mača sākumā izdevās nobloķēt savu bijušo komandas biedru un mentoru Karmelo Entoniju.

Porziņģis ceturtdien savu trešo sezonu NBA sezonu sāka ar 31 punktu un 12 atlēkušajām bumbām, kamēr «Knicks» izbraukumā ar 84:105 (24:27, 18:26, 17:26, 25:26) pārliecinoši piekāpās Oklahomasitijas «Thunder», kur tagad spēlē iepriekšējo gadu Ņujorkas zvaigzne Entonijs.

«Knicks» basketbolisti šajā spēlē pieļāva 25 kļūdas, ar ko Porziņģis nebija apmierināts.

«Arī pirmssezonā bija daudz kļūdu. Tā ir lieta, pie kā piestrādāt - parūpēties par bumbas kontroli. Pavisam vienkārši. Taču ir arī pozitīvās lietas, ko varam paņemt no šīs spēles,» pēc mača teica Porziņģis.

Jau līdz ar paša mača sākumu Porziņģis spēlēja pret savu bijušo komandas biedru Entoniju, turklāt trešajā minūtē latvietis viņu efektīgi nobloķēja. Šī epizode iekļuva arī dienas labāko momentu Top5.

«Mēģināju izbaudīt spēlēšanu pret viņu, jo īpaši pirmajā reizē, kad sastapāmies laukumā. Bijām daudz spēlējuši viens pret vienu treniņos un pēc treniņiem. Tas bija patiešām interesanti - spēlēt pret viņu, zinot, ko viņš darīs un mēģināt viņu apturēt. Tā bija laba pieredze. Aizsardzībā mēģināju spēlēt pēc iespējas labāk pret viņu, biju apmierināts, ka izdevās nobloķēt pirmo metienu,» stāstīja liepājnieks.

Porziņģis līdz ar to jau sezonas pirmajā spēlē ticis pie pirmā «double-double». Šajā mačā latvietis «Knicks» uzbrukumā bija centrālā figūra, pirmajā puslaikā iemetot 19 punktus, tomēr ar viņa pūliņiem bija krietni par maz, lai Ņujorkas vienība varētu iesaistīties cīņā par uzvaru.

«Jūtos stiprāk, jūtos komfortabli pie groza. Mēģināju spēlēt agresīvi, tuvāk grozam, kas man nodrošināja vieglus punktus. Mēģināju darīt visu uzbrukumā, lai varētu palīdzēt komandai,» skaidroja latvietis.

Entonijs, kurš šajā mačā guva 22 punktus, iepriekšējās septiņas sezonas pārstāvēja «Knicks» krāsas, bet pirms nepilna mēneša tika aizmainīts uz «Thunder» komandu, līdz ar to Ņujorkas vienībā līdera loma paredzēta Porziņģim.

«Nemēģinu neko sasteigt, visam jānotiek dabīgi. Kā jau teicu, vēlos būt agresīvs uzbrukumā un palīdzēt komandai arī aizsardzībā. Mēģinu spēlēt savu spēli,» atzīmēja Porziņģis.

Nākamo maču «Knicks» aizvadīs sestdien, kad savā laukumā tiksies ar Detroitas «Pistons».

Iepriekšējā sezonā Porziņģis aizvadīja savu otro sezonu pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Viņš 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas. Tiesa, latvieša rezultatīvais sniegums nepalīdzēja «Knicks» komandai, kas NBA izslēgšanas turnīru nav sasniegusi jau četrus gadus pēc kārtas.

Pagājušajā sezonā «Knicks» 82 spēlēs izcīnīja 31 uzvaru un Austrumu konferences kopvērtējumā palika 12.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu