Kanters: Porziņģis laukumā var izdarīt gandrīz visu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/LETA/TVNET

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Ņujorkas «Knicks» centrs Eness Kanters pauž, ka joprojām saspēlējas ar latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi, bet uzsver, ka viņš laukumā var paveikt gandrīz visu.

Turks Kanters «Knicks» komandai pievienojās pirms mēneša no Oklahomasitijas «Thunder» vienības Karmelo Entonija maiņas darījumā. Tagad viņš joprojām uzsver, ka ir gatavs komandā pieņemt jebkuru lomu, lai tikai palīdzētu uzvarēt.

«Ja vien mēs uzvaram, mani tas apmierina,» portālā «northjersey.com» citēts turks, tomēr «Knicks» komanda sezonu iesākusi ar diviem zaudējumiem. «Ja mēs uzvaram, esmu gatavs spēlēt kaut vienu minūti. Ja mēs uzvaram, tas mani apmierina. Visi šeit ir tikai ar vienu mērķi - lai uzvarētu.»

Oklahomasitijā Kanteram bija pirmā rezervista loma. Viņš pazīstams ar labām prasmēm uzbrukumā, bet mazāk pārliecinošu aizsardzību un iepriekšējās divās sezonās pamatsastāvā uzsāka tikai vienu maču. Tomēr «Knicks» rindās turks sezonas sākumā ieguvis vietu pamatsastāvā, kamēr par tālāko rezervistu kļuvis spānis Villijs Ernangomess.

Kanters sezonas ievadā vidēji guvis 13,5 punktus un savācis 8,5 bumbas zem groziem, realizējot 60% metienu un atrodot labu ķīmiju ar Porziņģi.

«Es viņam pat teicu - spēlēsim «pick&roll», jo šādi ir aizsardzībā neiespējami viņu apturēt,» par latvieti stāstīja Kanters. «Divi garie spēlētāji, īpaši [Porziņģis, kurš ir] 2,22 metrus garš, kurš var driblēt un mest. Domāju, ka būs interesanti, jo mēs viens pie otra treniņos pierodam arvien vairāk. Kļūs arvien labāk un labāk.»

Kanters uzskata, ka viņam jārada «pick&roll» situācijas Porziņģim, kurš pēc tam realizē savas iespējas. «Viņš var laukumā izdarīt gandrīz visu.»

«Knicks» komandai šosezon gaidāma garo spēlētāju pārbagātība. Pašlaik Kantera un Porziņģa rezervists ir Kails O'Kvins, kamēr Ernangomess divos mačos ieguvis vien nieka trīs minūtes un 46 sekundes, turklāt pēc desmit spēlēm laukumā drīkstēs atgriezties pašlaik diskvalificētais Žoakims Noā.

Nākamo maču «Knicks» aizvadīs jau otrdien, kad viesosies pie spēcīgās Bostonas «Celtics» komandas, kas sezonu iesākusi ar vienu panākumu trijos mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu