Bertāna un Strēlnieka komandām mainīgas sekmes Eirolīgā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: euroleague.net

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāja Daira Bertāna pārstāvētā Itālijas vienība Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» piedzīvojusi trešo zaudējumu trīs ULEB Eirolīgas mačos, tikmēr cita valstsvienības basketbolista Jāņa Strēlnieka komanda Pirejas «Olympiakos» no Grieķijas tikusi pie trešā panākuma tikpat spēlēs.

Bertāns otrdien iemeta 9 punktus, bet viņa pārstāvētā Milānas komanda izbraukumā ar 90:100 (28:30, 26:24, 20:27, 16:19) piekāpās slavenajam Madrides «Real» no Spānijas.

Latvijas basketbolists šajā mačā nospēlētajās 22 minūtēs un 32 sekundēs grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un vienīgo «sodiņu».

Tāpat latvieša rēķinā trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena kļūda, trīs piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un deviņi efektivitātes punkti.

Abas komandas aizvadīja ļoti rezultatīvu pirmo puslaiku. Vadībā esot te vienai, te otrais vienībai, tas noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 54:54. Otrā puslaika ievadā tieši Bertāns ar precīzu trīspunktnieku izvirzīja vadībā Milānas komandu, kas spēles otro daļu sāka ar sešiem punktiem pēc kārtas. Tomēr karaliskais Madrides klubs atspēlējās un kopš otrā puslaika sākuma tā arī vairs ne reizi neatdeva vadību.

Noslēdzošajā ceturtdaļā «AX Armani Exchange Olimpia» komandas basketbolistiem izdevās pietuvoties līdz 89:92, tomēr spēles izskaņu krietni labāk aizvadīja «Real».

Madrides «Real» rindās kārtējo lielisko maču aizvadīja slovēņu talants Luka Dončičs, kurš izcēlās ar 27 punktiem un iespaidīgu 41 efektivitātes punktus. Tikmēr Milānas vienības labā 20 punktus iemeta Endrū Goudeloks un lietuvietis Artūrs Gudaitis.

Citā spēlē Strēlnieks guva piecus punktus, kamēr viņa pārstāvētā «Olympiakos» vienība viesos ar 69:68 (18:18, 17:15, 16:12, 18:23) pieveica Telavivas «Maccabi FOX» no Izraēlas.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 35 sekundes, visus savus piecus punktus gūstot noslēdzošajā ceturtdaļā. Latvietis grozā raidīja vienīgo divpunktnieku un vienu no četriem tālmetieniem. Tāpat viņa rēķinā viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, trīs piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un divi efektivitātes punkti.

Līdz ar to «Olympiakos» guvusi trešo uzvaru trīs spēlēs, kas ļauj atrasties ULEB Eirolīgas kopvērtējuma augšgalā. Tikmēr Telavivas vienībai šī bija pirmā neveiksme.

Vēl vienā otrdienas mačā pie otrās uzvaras tikusi Lietuvas komanda Kauņas «Žalgiris», kas izbraukumā ar 81:75 (24:21, 21:18, 17:15, 19:21) pieveica Spānijas klubu Barselonas «Lassa».

«Lassa» rindās šim mačam bija pieteikts arī Latvijas basketbolists Rodions Kurucs, taču viņš laukumā nedevās.

Kauņas kluba labā 20 punktus iemeta Vasilje Mičičs, kamēr «Lassa» sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Ādams Hanga, kura kontā arī desmit bumbas zem groziem.

Turnīra kopvērtējumā «Real», «Himki» un «Olympiakos» ar trim uzvarām trīs spēlēs ir priekšgalā. Pēc tam ar diviem panākumiem seko «Maccabi FOX» un «Žalgiris», kamēr «Lassa» ar vienu panākumu ir 11.vietā.

Savukārt Jāņa Timmas pārstāvētā spāņu vienība Vitorijas «Baskonia» zaudējusi abās aizvadītajās spēlēs, kamēr «AX Armani Exchange Olimpia» ar Bertānu sastāvā piedzīvojusi neveiksmes visos trijos mačos un ir pēdējā vietā.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā, līdz ar to šo klubu spēlētāji novembrī un februārī, visticamāk, nevarēs palīdzēt savām valstsvienībām.

Pērn par turnīra čempioni kļuva Stambulas «Fenerbahce», kas finālā ar 80:64 pārliecinoši uzvarēja Grieķijas vienību Pireju «Olympiakos»,

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu