Timma iemet 6 punktus Eirolīgā; pēc zaudējuma atkāpjas «Baskonia» galvenais treneris

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Baskonia

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Jānis Timma trešdien iemeta sešus punktus ULEB Eirolīgas mačā, tomēr viņa pārstāvētā Vitorijas «Baskonia» vienība piedzīvoja kārtējo zaudējumu, kas lika atkāpties galvenajam treneri Pablo Pridžioni.

«Baskonia» divu Spānijas komandu duelī aizvadīja ļoti neveiksmīgu pirmo ceturtdaļu un ar 63:80 (13:28, 26:22, 15:17, 9:13) savā laukumā piekāpās valsts čempionei «Valencia Basket».

Timma laukumā bija 26 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā trāpīja divus no septiņiem tālmetieniem, bet grozam garām raidīja visus trīs divpunktu metienus.

Tāpat latviešu uzbrucēja rēķinā bija trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, divas kļūdas un trīs piezīmes, dueli noslēdzot ar -1 efektivitātes punktu.

Uzvarētājiem pa 15 punktiem iemeta Tibors Pleiss un Ēriks Grīns.

Vitorijas komandas pieteikumā ir arī jaunais latvietis Rinalds Mālmanis, kurš gan starp šī mača dalībniekiem nebija.

Pirms šīs sezonas «Baskonia» galvenā trenera amatā stājās argentīnietis Pridžioni, kurš janvārī tās rindās noslēdza karjeru, tomēr sezonas ievadā vienība visos turnīros astoņos mačos guvusi tikai divas uzvaras, kas speciālistam lika pavēstīt par atkāpšanos.

Pridžioni «Baskonia» komandā spēlēja no 2003. līdz 2009.gadam, kļūstot par komandas līderi, tad atgriezās 2011./2012.gada sezonā, bet pēc tam četras sezonas nospēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), līdz pērn decembrī atgriezās Vitorijas komandā, taču pēc dažām spēlēm 39 gadu vecumā paziņoja par karjeras beigām.

Argentīnietis savulaik ar «Baskonia» 2008.gadā kļuva par Spānijas čempionu, trīs reizes izcīnot arī Spānijas Karaļa kausu un četras reizes Spānijas Superkausu.

Arī Spānijas čempionāta (ACB) sezonu veiksmīgāk sākusi Valensijas komanda, kas pirmajās piecās kārtās guvusi četras uzvaras, kamēr «Baskonia» kontā ir divi panākumi.

Jau vēstīts, ka otrdien Dairis Bertāns iemeta deviņus punktus, bet viņa pārstāvētā Itālijas vienība Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» izbraukumā ar 90:100 piekāpās slavenajam Madrides «Real» klubam no Spānijas.

Savukārt Jānis Strēlnieks guva piecus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas «Olympiakos» viesos ar 69:68 (18:18, 17:15, 16:12, 18:23) pieveica Telavivas «Maccabi FOX» no Izraēlas, tiekot pie trešās uzvaras tikpat turnīra spēlēs.

Pēc trim kārtām kopvērtējuma galvgalī ar trim uzvarām ir «Real», Maskavas apgabala «Himki» un «Olympiakos» vienības.

Tikmēr «AX Armani Exchange Olimpia», «Baskonia» un Stambulas «Anadolu Efes» no Turcijas ir vienīgas, kas joprojām šajā Eirolīgas sezonā nav uzvarējušas.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā, līdz ar to šo klubu spēlētāji novembrī un februārī, visticamāk, nevarēs palīdzēt savām valstsvienībām.

Pērn par turnīra čempioni kļuva Stambulas «Fenerbahce», kas finālā ar 80:64 pārliecinoši uzvarēja Grieķijas vienību Pireju «Olympiakos».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu