Ausējs samet 32 punktus Lietuvas čempionāta mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto

Latviešu basketbolists Artūrs Ausējs sestdien iemeta 32 punktus Lietuvas Basketbola līgas (LKL) spēlē, taču neglāba Pasvāles «Pieno žvaigždes» no zaudējuma, kamēr Rihards Kuksiks guva desmit punktus Ķēdaiņu «Nevežis» sensacionālā uzvarā pār Viļņas «Lietuvos rytas».

«Pieno žvaigždes» viesos ar rezultātu 91:97 (19:23, 29:26, 17:28, 26:20) piekāpās Klaipēdas «Neptūnas», kas ir «Ventspils» pretiniece Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā.

Ausējs laukumā pavadīja 36 minūtes, kurās realizēja visus piecus divpunktu metienus un visus četrus «sodiņus», kā arī sešus no 12 tālmetieniem. Tāpat viņam četras atlēkušās bumbas, astoņas kļūdas, viena pārtverta bumba, divas piezīmes un pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Latvietis ar 32 punktiem bija mača rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr citā mačā «Nevežis» savā laukumā sensacionāli ar 76:73 (24:24, 16:23, 18:15, 18:11) apspēlēja «Lietuvos rytas», izcīnīdama trešo uzvaru pēc kārtas.

Kuksiks, kurš «Nevežis» komandā debitēja pagājušajā nedēļā un palīdzējis komandai izcīnīt trīs uzvaras, šoreiz nepilnās 22 minūtēs guva desmit punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Savukārt zaudējumu sestdien cieta Kārļa Apsīša pārstāvētā Prieņu-Birštonas «Vytautas», kas viesos ar 68:77 (9:20, 14:18, 15:16, 30:23) atzina Utenas «Juventus» pārākumu. Latvietis nebija šīs spēles pieteikumā.

LKL kopvērtējuma tabulā ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs ir Žaņa Peinera pārstāvētā Panevēžas «Lietkabelis», kas svētdien līderu duelī uzņems Lietuvas flagmani Kauņas «Žalgiris», kas guvusi septiņus panākumus un cietusi vienu zaudējumu.

Ar četrām uzvarām piekto vietu ieņem «Pieno žvaigždes», kam ar trim panākumiem seko Andreja Šeļakova pārstāvētā Alītas «Dzūkija». Septīto vietu ar divām uzvarām sešās cīņās ieņem «Nevežis», bet «Vytautas» cietusi astoņus zaudējumus un ir pēdējā desmit komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu