Freimanis oficiāli pievienojas Turcijas klubam «Gaziantep»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis oficiāli pievienojies Turcijas augstākās līgas klubam «Gaziantep», otrdien paziņoja komanda.

Pašlaik 29 gadus vecais Freimanis sezonu sāka Latvijas čempionvienībā «VEF Rīga», komandai pievienojoties šā mēneša sākumā. Vienošanās paredzēja «atvērto» līgumu, kas spēlētājam labāka piedāvājuma gadījumā ļāva pārtraukt sadarbību un doties uz citu komandu.

Jau iepriekš izskanēja informācija, ka Freimanis pārcelsies uz «Gaziantep» komandu, taču nu klubs oficiāli izziņojis Latvijas basketbolista piesaistīšanu.

Zīmīgi, ka «Gaziantep» komanda Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā spēlē vienā grupā ar Latvijas vicečempioni «Ventspili». Abas komandas savā starpā vēl nav tikušās. Pirmo reizi tās tiksies 8. novembrī Turcijā, bet Ventspilī mačs gaidāms vien nākamā gada 24.janvārī.

«Gaziantep» vietējā čempionātā četrās spēlēs guvusi vienu uzvaru un atrodas tikai 15. vietā 16 komandu konkurencē.

Šosezon trīs VTB Vienotās līgas spēlēs «VEF Rīga» sastāvā Freimanis vidēji izcēlās ar 12,7 punktiem un 5,7 atlēkušajām bumbām, kamēr «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā viņš trīs cīņās caurmērā atzīmējās ar 11,0 punktiem un 3,7 atlēkušajām bumbām.

Pagājušajā sezonā Freimanis spēlēja Turcijas spēcīgākās līgas vienībā Ušakas «Muratbey», kuras sastāvā 30 spēlēs vietējā čempionātā izcēlās ar vidēji mačā gūtiem 12,9 punktiem un savāktām 4,9 atlēkušajām bumbām. Savukārt FIBA Čempionu līgā viņš 16 spēlēs guva vidēji 10,4 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.

Freimanim ir liela pieredze arī dažādās Latvijas izlasēs, jo viņš spēlējis visās jauniešu vecuma izlasēs, bet ar valstsvienību piedalījies četros Eiropas čempionāta finālturnīros. Tiesa, pēdējās divās vasarās Freimanis komandas sastāvā nav ticis, pērn izlaižot olimpisko kvalifikācijas turnīru, bet šogad arī Eiropas čempionātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu