Eirolīga basketbolā: Bertāns lielisks, Timma met no tālienes, Mālmanis debitē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien aizvadīja rezultatīvu maču, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Itālijas komandu Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» no zaudējuma ULEB Eirolīgas spēlē. Tikmēr citā mačā Jānis Timma un Rinalds Mālmanis devās laukumā Spānijas kluba Vitorijas «Baskonia» sākumsastāvā, palīdzot vienībai tikt pie pirmās uzvaras turnīrā.

«Baskonia» aizraujošā duelī ar rezultātu 85:84 27:24, 20:21, 16:22, 22:17) pārspēja Grieķijas komandu Atēnu «Panathinaikos».

Timma nospēlēja nepilnas 25 minūtes, kuru laikā guva 9 punktus. Uzbrucējs realizēja 3 no 8 tālmetieniem, bet netrāpīja vienu divpunktu un 2 soda metienus. Latvieša rēķinā arī 4 izcīnītas atlēkušās bumbas 2 pārtvertas bumbas un 1 kļūda.

Debijas spēli Eirolīgā aizvadīja 21 gadu vecais Mālmanis, turklāt negaidīti viņš laukumā devās starta pieciniekā. 10 ar pusi minūtēs Latvijas basketbolists realizēja 2 no 2 soda metieniem, netrāpīja vienu divpunktu metienu, izcīnīja 2 atlēkušās bumbas un pieļāva 1 kļūdu.

«Baskonia» rindās lielisku maču aizvadīja Džeisons Grendžers, trāpot 6 no 7 trīspunktu metieniem un kopā savācot 20 punktus.

Citā spēlē «AX Armani Exchange Olimpia» ar rezultātu 68:79 (14:18, 15:21, 13:21, 26:19) zaudēja Izraēlas klubam Telavivas «Maccabi Fox»

Bertāns nospēlēja gandrīz 29 minūtes, gūstot 13 punktus. Viņam izdevās trāpīt 2 no 3 divpunktu un 2 no 6 trīspunktu metieniem, kā arī visus 3 izpildītos soda metienus.

Spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa, Latvijas basketbolists atdeva 4 rezultatīvas piespēles, pieļāva 1 kļūdu un bloķēja 1 metienu.

Bertāns šajā mačā bija rezultatīvākais spēlētājs Milānas komandas rindās.

«Baskonia» un «AX Armani Exchange Olimpia» komandām katrai ir pa 1 uzvarai 5 spēlēs, līdz ar to turnīra tabulā attiecīgi tikai 14 un 15. vieta starp 16 konkurentēm.

Savukārt piektdien Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas vienība Pireju «Olympiacos» izbraukumā tiksies ar Spānijas čempionāta klubu Barselonas «Lassa», kas turnīram pieteikusi Rodionu Kurucu.

«Olympiacos» ar 4 uzvarām tikpat spēlēs ieņem otro vietu kopvērtējumā, kur līdere ar 3 panākumiem ir Spānijas vienības Madrides «Real», bet Barselonas «Lasa» patlaban ar 1 uzvaru un 3 zaudējumiem atrodas 12. vietā.

ULEB Eirolīgas pamatsacensībās 16 komandas aizvada divu apļu turnīra, pēc kura astoņas labākās iekļūs izslēgšanas mačos.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Turcijas komanda Stambulas «Fenerbahce», kas finālā ar rezultātu 80:64 uzvarēja «Olympiacos».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu