Strēlniekam un «Olympiakos» pirmais zaudējums šosezon Eirolīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: olympiacosbc.gr

Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas komanda Pireju «Olympiacos» piektdien demonstrēja ļoti vāju sniegumu, piedzīvojot pirmo zaudējumu šosezon ULEB Eirolīgā.

«Olympiacos» izbraukumā ar rezultātu 51:73 (14:14, 12:18, 15:16, 10:24) zaudēja Barselonas «Lassa» vienībai, kuras sastāvā šim mačam nebija pieteikts Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.

Strēlnieks laukumā pavadīja 18 minūtes un 36 sekundes, šoreiz paliekot bez punktiem - 0/2 divpunktu un 0/1 trīspunktu metienos. Saspēles vadītāja rēķinā 3 rezultatīvas piespēles un 1 kļūda.

«Olympiacos» ar vāju precizitāti uzbruka grozam no tālās distances, trāpot tikai 2 no 15 trīspunktu metieniem. Tāpat komanda pieļāva 21 kļūdu.

Šosezon iepriekšējos četros Eirolīgas mačos Strēlnieks guva 10, 8 un divreiz pa 5 punktiem.

Jau ziņots, ka piektās spēļu kārtas mačā ceturtdien Dairis Bertāns guva 14 punktus, taču nespēja glābt Itālijas klubu Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» no zaudējuma Izraēlas komandai Telavivas «Maccabi Fox» ar rezultātu 68:79.

Savukārt citā spēlē ceturtdien Jānis Timma un Rinalds Mālamanis devās laukuma sākusmstāvā Vitorijas «Baskonia» rindās, gūstot attiecīgi 9 un 2 punktus. 21 gadu vecajam Mālmanim šī bija debija Eirolīgā, taču Spānijas klubs ar 85:84 pārspēja Grieķijas komandu Atēnu «Panathinaikos».

«Olympiacos» ar 4 uzvarām 5 spēlēs ir starp Eirolīgas līderēm turnīra tabulā. Šāda pati bilance ir arī Maskavas klubiem CSKA un «Khimki», kā arī Spānijas komandai Madrides «Real».

Barselonas «Lassa» ar 2 uzvarām un 3 zaudējumiem ierindojas 9.vietā. Savukārt «Baskonia» un «AX Armani Exchange Olimpia» komandām katrai ir pa 1 uzvarai 5 spēlēs, līdz ar to turnīra tabulā attiecīgi tikai 14 un 15. vieta starp 16 konkurentēm.

ULEB Eirolīgas pamatsacensībās komandas aizvada divu apļu turnīru, pēc kura astoņas labākās iekļūs izslēgšanas mačos.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Turcijas komanda Stambulas «Fenerbahce», kas finālā ar rezultātu 80:64 uzvarēja «Olympiacos».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu