Porziņģis: Cenšos būt agresīvs, lai biežāk tiktu pie soda metieniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis jūt, kā viņš kļūst arvien labāks basketbolists, turklāt tas nāk par labu arī viņa pārstāvētajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībai Ņujorkas «Knicks».

«Knicks» piektdien savā laukumā ar rezultātu 120:107 (32:19, 33:31, 27:26, 28:31) pieveica Fīniksas «Suns», izcīnot ceturto uzvaru astoņos šosezon aizvadītos mačos. Porziņģis šajā mačā izcēlās ar 37 punktiem, par punktu atpaliekot no sava rezultativitātes rekorda.

«Spēlēju savu spēli un cenšos būt agresīvs, kā arī pieņemt pareizos lēmumus, lai uzvarētu. Es jūtu, kā kļūstu labāks basketbolists. Labāk pārredzu laukumu, turklāt spēle manās acīs kļūst arvien lēnāka,» pēc mača teica Porziņģis.

«Cenšos mācīties, kā izprovocēt pēc iespējas vairāk piezīmes, jo ir svarīgi stāties uz soda metienu līnijas. Progresēju un domāju, ka tas palīdz arī komandai,» atzīmēja «Knicks» līderis, kurš aizvadītajā mačā realizēja 10 no 13 soda metieniem.

Pirms šī mača bija neskaidrības par Porziņģa dalību mačā, jo viņam bija problēmas ar veselību.

«Var teikt, ka man bija vēdera vīruss. Pirms spēles man bija jādodas uz tualeti, bet tagad viss kārtībā,» izteicās latvietis. «Šajā spēlē mēs brīžiem nesekojām spēles plānam, veicot sasteigtus metienus un nenostrādājot aizsardzībā, tāpēc mums vēl ir lietas, kas jāuzlabo, taču kopumā komandas sniegums bija labs.»

Pirms piektdienas mača viens no Fīniksas «Suns» līderiem Taisons Čendlers izteicās, ka nākotnē Porziņģis varētu kļūt par vienu no līgas labākajiem basketbolistiem.

«Par citu spēlētāju komentāriem par mani īpaši nedomāju. Viss, ko vēlos, ir iegūt respektu no tiesnešiem, lai viņi svilptu sodus (smejas). Es tikai gribu spēlēt basketbolu, bet ir jauki dzirdēt labus vārdus no citiem,» pauda Porziņģis.

Ažiotāžu Ziemeļamerikā izpelnījusies basketbolista brāļa Jāņa Porziņģa intervija laikrakstam «Sporta Avīze», kur viņš kritiski izsakās par bijušo «Knicks» līderi Karmelo Entoniju un nedaudz arī par klubu. Tiesa, Kristaps Porziņģis norādīja, ka sarunā daudz kas izrauts no konteksta.

«Liela daļa no raksta bija izrauta ārpus konteksta. Tomēr situācija ir tāda, kāda tā ir, viņš izteica savas domas, bet pats šobrīd vēlos koncentrēties uz savu spēli. Nedomāju, ka šobrīd ir īstais laiks, lai par to runātu. Mums ar Entonju ir labas attiecības,» uzsvēra spēlētājs.

Šosezon aizvadītajās astoņās NBA spēlēs Porziņģis vidēji izcēlies ar 29,0 punktiem un 7,8 atlēkušajām bumbām. Viņš pašlaik ir trešais līgas rezultatīvākais basketbolists.

«Porziņģis ir spēks. Viņš zina, ka var mest bumbu pāri saviem pretspēlētājiem. Viņš neko daudz nedara - tikai pagriežas un met. Kristaps ir lielisks snaiperis. Tas mums ļoti palīdz,» tikmēr sacīja «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks.

Pēc piektdienas spēles «Knicks» ar četrām uzvarām astoņos mačos ieņem devīto vietu Austrumu konferencē.

Nākamo maču Ņujorkas klubs aizvadīs svētdien pret Indiānas «Pacers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu