«VEF Rīga» izcīna pirmo uzvaru šosezon Vienotajā līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: vtb-league.com

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» sestdien izcīnīja pirmo uzvaru šīs sezonas VTB Vienotās līgas turnīrā.

«VEF Rīga» savā laukumā ar 94:67 (22:13, 16:28, 21:10, 35:16) pieveica Krasnojarskas «Jeņisej», tiekot pie pirmā panākuma piecos aizvadītajos mačos.

Latvijas komandas rindās teicamu sniegumu demonstrēja meksikāņu saspēles vadītājs Alekss Peress, kuram 15 punkti un 16 rezultatīvas piespēles, kamēr 15 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Iļja Gromovs. Savukārt 14 punkti Artim Atem un Arnoldam Helmanim.

Rīgas komandas basketbolisti šo maču iesāka apņēmīgi, jo pēc Arna Labucka un Kristapa Janičenoka trīspunktniekiem izvirzījās vadībā ar 6:0. «Jeņisej» savus pirmos punktus guva tikai mača piektajā minūtē, bet cīņas ievadā rīdziniekiem izdevās izrāviens ar 11:2. Turpinājumā laukumā jau bija vērojama līdzvērtīgāka cīņa, bet «VEF Rīga» pirmo ceturtdaļu noslēdza ar deviņu punktu vadību (22:13). Savukārt nākamajā ceturksnī iniciatīvu jau ieguva pretinieki, mājiniekiem vairākkārt vāji nospēlējot aizsardzībā.

Piecas minūtes līdz pirmā puslaika beigām viesi panāca neizšķirtu 27:27, bet pāris minūtes vēlāk jau izvirzījās vadībā. «Jeņisej» basketbolisti bija atraduši savu ritmu un arī metieni sāka lidot grozā. Tas viesiem priekšpēdējā pirmā puslaika minūtē ļāva izvirzīties vadībā jau ar sešu punktu pārsvaru (37:31). Uzreiz pēc minūtes pārtraukuma Andris Misters trīs punktus atspēlēja, bet 26 sekundes pirms pamatlaika beigām Peress panāca vairs tikai 37:39.

Savu iespēju uzbrukumā «Jeņisej» izmantoja, bet pēc tam Peress trāpīja vienu no diviem soda metieniem, pirmajam puslaikam noslēdzoties ar 38:41.

«VEF Rīga» ļoti veiksmīgi uzsāka otro puslaiku, veicot 7:0 izrāvienu un pārņemot vadību. Kopumā rīdzinieku izpildījumā otrais puslaiks bija krietni veiksmīgāks, jo vairs nebija vērojami tādi kritumi, kā otrajā ceturtdaļā. Pēc Peresa trīspunktnieka rīdzinieku pārsvars trīsarpus minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām pārsniedza jau desmit punktus (55:43).

Tikmēr «Jeņisej» tā arī vairs neizdevās radīt nekādus pretargumentus rīdzinieku spēlei, kuri aizsardzībā spēlēja agresīvi un neļāva pretiniekiem izpausties. Noslēdzošajā ceturtdaļā «VEF Rīga» pakāpeniski palielināja un ieguva vairāk nekā 20 punktu pārsvaru, noslēgumā pamanoties tikt pat pie ļoti pārliecinošas uzvaras.

Krasnojarskas vienība Vienotajā līgā aizvadījusi četras spēles un guvusi vienu uzvaru. Tāpat komanda šosezon spēlē Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, kur pirmajās četrās kārtās gūtas divas uzvaras, šajā otrdienā ar 85:81 mājās apspēlējot Lietuvas vienību Utenas «Juventus».

Tikmēr «VEF Rīga» šosezon paralēli Vienotās līgas turnīram spēlē «OlyBet» Latvijas Basketbola līgā (LBL), kur gūti trīs panākumi četros mačos, bet Vienotajā līgā līdz šim ciestas četras neveiksmes četros dueļos. Savā iepriekšējā mačā «VEF Rīga» pirmdien viesos ar 69:94 kapitulēja titulētajai Maskavas CSKA.

Turnīra kopvērtējuma galvgalī ir Maskavas CSKA, Maskavas apgabala «Himki» un Mārtiņa Meiera pārstāvētā Kazaņas «Unics», kas joprojām cīnās bez zaudējumiem.

«Jeņisej» ar vienu panākumu četros mačos atrodas devītajā pozīcijā, bet «VEF Rīga» ar vienu uzvaru piecās cīņās ir 11.vietā starp 13 komandām.

Rīdzinieki pagājušajā nedēļā paziņoja, ka pārtrauc līgumsaistības ar amerikāņu aizsargu Entvonu Skotu, kura vietā tiek meklēts cits spēlētājs, bet pirmdien vienība atvadījās arī no Rolanda Freimaņa, kurš pievienojies Turcijas augstākās līgas klubam «Gaziantep».

«VEF Rīga» iepriekšējā sezonā sasniedza savu līdz šim labāko rezultātu Vienotajā līgā, regulāro čempionātu noslēgdama septītajā pozīcijā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā zaudēdama Sanktpēterburgas «Zeņit» basketbolistiem.

«VEF Rīga» starpsezonā piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas, komandu pametot kapteinim Jānim Blūmam, kurš karjeru turpina Spānijā. Tiesa, pēc trīs gadu prombūtnes «Ventspilī» Rīgas klubā atgriezies pieredzējušais Kristaps Janičenoks.

Tāpat komanda ar īstermiņa līgumu piesaistīja Dāvi Rozīti, kurš aizstāja iepriekš savainoto Klāvs Čavars. Drīzumā varētu atgriezties arī saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, kurš traumu guva vēl iepriekšējā sezonā.

Komandas rindas papildinājis arī latviešu aizsargs Andris Misters, kurš 2010.gadā palīdzēja Latvijas U-18 izlasei izcīnīt Eiropas čempionāta bronzas medaļas, bet pēc tam spēlēja Nacionālās sporta koledžu asociācijā (NCAA). Tāpat rīdzinieki no «Ventspils» pārvilinājuši aizsargu Arti Ati.

«VEF Rīga» komandā no pērnās sezonas, kad tā pēc gada pārtraukuma atguva valsts čempionu titulu, palikuši pieci spēlētāji - Kaspars Vecvagars, Mareks Mejeris, Arnolds Helmanis, Iļja Gromovs un lietuvietis Arns Labucks. Tāpat komandā ir Meksikas izlases spēlētājs Alekss Peress.

Arī šajā sezonā komandas galvenā trenera pienākumus pilda Jānis Gailītis, kuram asistē Jevgēņijs Kosuškins un no «Ventspils» pārvilinātais Dāvis Čoders.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties «play-off» cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja «Himki» vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu