Porziņģis un Ņujorkas «Knicks» komanda skaitļos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Kristaps Porziņģis ir teju neapturams un velk Ņujorkas «Knicks» komandu, kuru pirms jaunās sezonas ESPN Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieki norakstīja, neredzot tai vietu Austrumu konferences spēcīgāko astotniekā. Par to gan vēl pāragri runāt, bet čempionāta sākumā Ņujorkas basketbolisti ar liepājnieku priekšgalā spēlē krietni veiksmīgāk nekā gaidīts.

22 gadus vecais Porziņģis trešo sezonu Ņujorkā iesācis žilbinoši. Viņš vidēji spēlē guvis 30,2 punktus, kas ir otrais rādītājs visā līgā. Par 0,8 punktiem vairāk guvis tikai grieķis Jannis Adetokumpo no Milvoki «Bucks».

Porziņģis laukumā vidēji pavadījis 33,4 minūtes. Viņš septiņās no deviņām šīs sezonas spēlēm ir guvis vismaz 30 punktus, turklāt pēdējā no mačiem pret Indiānas «Pacers» «Madison Square Garden» grozos iemeta 40 punktus, kas ir karjeras rezultativitātes rekords.

Zem groziem Porziņģis savāc 7,8 atlēkušās bumbas un bloķē 2,2 pretinieku metienus, šajā statistikas rādītājā ieņemot trešo pozīciju visu līgas spēlētāju vidū. Grozam no spēles Porziņģis uzbrūk ar 50,0% metienu precizitāti. Tālmetienus viņš izpilda ar 36,6% precizitāti. Visos būtiskākajos statistikas elementos Latvijas sporta superzvaigzne savus rādītājus ir uzlabojis.

Porziņģa iespaidīgais sniegums sakrīt ar «Knicks» komandas veiksmīgo spēli pēdējā laikā. Tā uzvarējusi pēdējās piecās spēlēs no sešām.

Ja nākamajā mačā pret Šarlotes «Hornets» Porziņģis iemetīs vismaz 27 punktus, viņš par «Knicks» komandas visu laiku rezultatīvāko (299 punkti) spēlētāju sezonas pirmajos 10 mačos. 1984./1985. gada sezonā Bernards Kings pirmajās desmit spēlēs iemeta 298 punktus.

Vidēji mačā «Knicks» iemet 104,7 punktus (18. vietā līgā). Tātad Porziņģis gūst teju trešo daļu no visas komandas groziem. Viņš neslēpj, ka jūtas ļoti komfortabli, būdams savas vienības pirmā izvēle uzbrukuma noslēgumā, atspēkojot kluba bijušā prezidenta Fila Džeksona šaubas par Porziņģa spējām būt «Knicks» līderim.

Sezonas ievadā «Knicks» nevedās saspēle, bet pēdējās spēlēs komanda saprašanos laukumā ievērojami uzlabojusi. Vienības spēlētāji kopā izpilda 22,6 rezultatīvas piespēles, kas šobrīd ir 12. rādītājs starp visām 30 NBA komandām.

22 gadu un 95 dienu vecumā vecumā Porziņģis izcēlās ar gūtiem 40 punktiem un sešiem bloķētiem metieniem. Tikai trīs spēlētāji (Šakils O'Nīls, Hakims Olažuvans un Bobs Makado) līgas vēsturē, esot jaunāki par Porziņģi, spējuši vienā spēlē iemest vismaz 40 punktus un bloķēt piecus metienus.

Pēc aizvadītiem deviņiem mačiem «Knicks» ar piecām uzvarām un četriem zaudējumiem Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 7. pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu