Porziņģis pirmo reizi karjerā atzīts par NBA nedēļas labāko spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis atzīts par aizvadītās nedēļas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences labāko spēlētāju, pie šāda pagodinājuma tiekot pirmo reizi karjerā.

Tikmēr Rietumu konferencē labākā spēlētāja godu izpelnījies Hjūstonas «Rockets» spožākā zvaigzne Džeimss Hārdens.

Porziņģis iepriekšējā nedēļā divas reizes laboja savu karjeras rezultativitātes rekordu. Četrās spēlēs latvietis vidēji guva 33,5 punktus, izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas un bloķēja 3,3 metienus, kamēr «Knicks» izcīnīja trīs uzvaras.

Porziņģis iepriekšējās divās sezonās četras reizes tika nominēts nedēļas labākā spēlētāja balvai, taču ne reizi to neieguva. Iepriekšējā sezonā viņš tika izvirzīts arī novembra labākā spēlētāja balvai.

Pagājušajā nedēļā pirmdien Porziņģis iemeta 38 punktus, labodams savu rezultativitātes rekordu, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles un bloķēja trīs metienus, bet «Knicks» ar rezultātu 116:110 pārspēja Denveras «Nuggets». Nākamajā mačā viņam 19 punkti, piecas bumbas zem groziem, trīs rezultatīvas piespēles un viens bloķēts metiens, bet «Knicks» komandai zaudējums 97:119 Hjūstonas «Rockets» vienība.



Piektdien Porziņģis guva 37 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu piespēli un bloķēja trīs metienus, kaldinādams «Knicks» uzvaru 120:107 pār Fīniksas «Suns». Nedēļas noslēgumā latviešu zvaigzne vēlreiz laboja savu rezultativitātes rekordu un iemeta 40 punktus, kā arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli un bloķēja sešus metienus, bet «Knicks» ar 108:101 uzvarēja Indiānas «Pacers».

Porziņģis septiņās no deviņām šīs sezonas spēlēm ir guvis vismaz 30 punktus, bet šosezon vidēji mačā izcēlies ar 30,2 punktiem, ieņemot otro vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā aiz Jaņņa Adetokunbo, kurš vidēji sametis 31,0 spēlē.

Iepriekš savas karjeras laikā 2008.gadā vienu reizi nedēļas labākā spēlētāja balvai bija izvirzīts arī latvietis Andris Biedriņš, bet tobrīd viņš bija visas līgas līderis cīņā par atlēkušajām bumbām un «double-double» bija sasniedzis 14 mačos pēc kārtas.

Porziņģa veiksmīgais sniegums laukumā atspoguļojas arī «Knicks» komandas rezultātos. Ņujorkas vienība šosezon deviņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras, kas dod septīto vietu Austrumu konferences kopvērtējuma tabulā. Ņujorkieši sezonu iesāka ar trim zaudējumiem, bet nākamajās sešās spēlēs izcīnītas piecas uzvaras, lielu artavu panākumos ieguldot «Knicks» līderim Porziņģim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu