Ērvina 35 punkti palīdz «Celtics» gūt devīto uzvaru pēc kārtas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Kairijam Ērvinam iemetot 35 punktus, pirmdien Bostonas «Celtics» komanda ar rezultātu 110:107 (26:25, 28:29, 28:21, 28:32) izbraukumā pārspēja Atlantas «Hawks» un svinēja panākumu devītajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pēc kārtas.

Ērvins 30 punktu barjeru sasniedza pirmoreiz kopš pievienošanās «Celtics» rindām, tomēr, lai apturētu «Hawks» komandu, viesiem bija jāpaveic smags darbs.

Trešajā ceturtdaļā «Celtics» veica 16:2 izrāvienu, iegūstot 7 punktu pārsvaru. Noslēdzošajā ceturksnī Bostonas komanda panāca 10 punktu vadību, kas bija lielākais pārsvars spēlē, taču «Hawks» cīņas gaitu izlīdzināja, sarūpējot saspringtu galotni.

Vien nepilnas 100 sekundes pirms pamatlaika beigām Ērvina tālmetiens izšķirošo reizi izvirzīja «Celtics» vadībā ar 104:103, jo kopā mačā vadība mainījās 25 reizes. Pēdējo divu minūšu laikā Bostonas kluba saspēles vadītājs guva 6 no komandas 9 punktiem.

Vēl uzvarētājiem 21 punktu sameta Džeisons Teitums, kamēr 15 punktus pievienoja Els Horfords. Savukārt «Hawks» sastāvā līderis ar 23 punktiem bija Vācijas izlases basketbolists Deniss Šrēders.

«Celtics» komandai deviņas uzvaras pēc kārtas ir garākā panākumu sērija pēdējo septiņu gadu laikā.

Sezonu «Celtics» iesāka ar diviem zaudējumiem, bet tagad atrodas Austrumu konferences vadībā, kamēr «Hawks», neskatoties uz svētdien gūto panākumu pār Klīvlendas «Cavaliers», ir konferences pastarīte.

Citā mačā panākumu izcīnīja līgas čempione Goldensteitas «Warriors», kas pirmdien ar 97:80 (22:21, 28:16, 25:20, 22:23) pārspēja Maiami «Heat», kaut realizēja vien 36,8% metienu.

Uzvarētājiem ar 21 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kevins Durants, kamēr 18 punktus pievienoja Dreimonds Grīns.

Tikmēr «Heat» sastāvā 21 punktu sameta Džeimss Džonsons, bet šā gada Eiropas čempionam Goranam Dragičam bija 19 punkti.

Savukārt trešajā pirmdien notikušajā mačā Bruklinas «Nets» viesos ar 98:92 (28:19, 19:22, 25:27, 26:24) apspēlēja Fīniksas «Suns», uzvarētāju rindās D'Andželo Raselam izceļoties ar 23 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

NBA Austrumu konferences vadībā esošajai «Celtics» komandai ir deviņi panākumi 11 spēlēs, kamēr ar septiņām uzvarām desmit cīņās seko Detroitas «Pistons».

Tikmēr latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Ņujorkas «Knicks» vienībai ir pieci panākumi deviņās cīņās un septītā pozīcija.

Savukārt Rietumos priekšgalā ar astoņām uzvarām 11 dueļos ir Hjūstonas «Rockets» un «Warriors», bet septiņas uzvaras desmit mačos guvusi Minesotas «Timberwolves» vienība.

Savukārt Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» ar sešām uzvarām desmit dueļos atrodama sestajā pozīcijā.

Nākamajos mačos otrdien «Knicks» uzņems Šarlotes «Hornets» komandu, kas kopvērtējumā ir pozīciju zemāk, bet «Spurs» mājās spēkosies ar Losandželosas «Clippers», kas arī kopvērtējumā ir tieši vietu zemāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu