Rozītis no «VEF Rīga» pārgājis uz Spānijas otrās līgas vienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads (BK "Valmiera")

Bijušais Latvijas izlases kandidāts Dāvis Rozītis pēc mēneša darba pie Latvijas čempionvienības basketbolā «VEF Rīga» pievienojies Spānijas otrās līgas jeb «LEB Oro» komandai Ļeidas «Actel Forca», atkal noslēdzot īstermiņa līgumu.

Centra spēlētājs Rozītis «VEF Rīga» sastāvam tika piesaistīts pirms mēneša, noslēdzot īstermiņa līgumu kā Klāva Čavara aizstājējs. VTB Vienotajā līgā gan viņš divās spēlēs laukumā kopā izgāja vien uz nepilnām četrām minūtēm, kamēr «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā vienīgajā cīņā izcēlās ar sešiem punktiem un septiņām bumbām zem groziem.

Pirms tam augustā tika izziņots, ka 27 gadus vecais basketbolists pārcēlies uz Grieķijas otrās līgas vienību Lefkadas «Doxa», tomēr neapmierinoša snieguma dēļ viņš tajā pavadīja tikai pirmssezonas posmu.

Pagājušajā nedēļas nogalē pēc Vienotās līgas spēles «VEF Rīga» galvenais treneris Jānis Gailītis prognozēja, ka Rozītis savu pēdējo spēli sastāvā vēl nav aizvadījis, tomēr tagad izziņota basketbolista pāreja uz Spāniju. Tiesa, viņš arī šeit noslēdzis īstermiņa līgumu un sastāvā būs līdz 23.decembrim.

Šobrīd Ļeidas «Actel Forca» komanda «LEB Oro» turnīrā savākusi trīs panākumus septiņos mačos, kas kopvērtējumā dod 12. vietu starp 18 vienībām.

Iepriekšējo sezonu Rozītis iesāka «Liepāja»/«Triobet» rindās, bet pēc tam pārcēlās uz «Barons kvartāls» komandu. Kopumā viņš «OlyBet» Latvijas Basketbola līgā (LBL) 45 spēlēs vidēji izcēlās ar 10,6 punktiem un 8,0 atlēkušajām bumbām. Aizvadītajā sezonā basketbolists ar «Barons kvartāls» komandu izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas, bet 2016.gadā «Valmiera»/ORDO rindās kļuva par valsts čempionu.

Savukārt «Triobet» Baltijas Basketbola līgā (BBL) latvietis 16 mačos caurmērā atzīmējās ar 11,4 punktiem un 8,2 atlēkušajām bumbām.

Tāpat Rozītis savulaik piecus gadus pavadīja Amerikas studentu basketbolā, bet pēc tam divas sezonas nospēlēja «Valmiera»/ORDO komandā. Basketbolists spēlējis dažādās Latvijas jaunatnes izlasēs un 2015.gadā pretendēja uz iekļūšanu Latvijas pieaugušo valstsvienības sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu