Ņujorkas mēra vēlēšanās vismaz viena balss nodota par Porziņģi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Otrdien notikušajās Ņujorkas mēra vēlēšanās vismaz viens vēlētājs savu balsi nodevis par Ņujorkas basketbola komandas «Knicks» spēlētāju latvieti Kristapu Porziņģi.

Kaut arī līdzšinējam mēram Bilam de Blāzio jau bija vairāki konkurenti - republikāne Nikola Malliotake, Reformu partijas kandidāts Sals Albanīzs un neatkarīgais kandidāts Bo Dītls -, kāds Ņujorkas iedzīvotājs nolēmis rīkoties neordināri un biļetena ailē, kurā katrs vēlētājs var ierakstīt pats savu kandidātu, ierakstījis latviešu basketbolista vārdu.

Telekanāla NBC ziņu nodaļas politikas reportieris Bendžijs Sārlins otrdienas vakarā tviterī publicējis kāda drauga atsūtītu fotogrāfiju, kurā redzams Ņujorkas mēra vēlēšanu biļetens, un tajā pašu balsotāju izraudzīto kandidātu ailē ierakstīts Kristapa Porziņģa vārds.

«Tajā pašā laikā Ņujorkas pilsētas mēra vēlēšanās - kāds draugs man atsūtīja attēlu ar viņu protesta biļetenu,» tvītā paskaidroja Sārlins.

«Diemžēl ir maz ticams, ka Porziņģis būs savācis pietiekami daudz ierakstu, lai kļūtu par konkurētspējīgu kandidātu,» atzīst Ņujorkas laikraksts «Daily News». «De Blāzio otrdienas vakarā tika ievēlēts uz otro amata termiņu, sakaujot Malliotaki, Albanīzu, Dītlu ... un Porziņģi,» konstatē laikraksts.

«Ja arī 22 gadus vecs latvietis tuvākajā laikā nekļūs par mēru, viņš turpina dominēt spēles laukumā,» mierina laikraksts, atgādinot par Porziņģa lielisko veikumu otrdienas vakara spēlē.

De Blāzio kļuvis par pirmo Demokrātu partijas politiķi 32 gadu laikā, kas atkārtoti ievēlēts par ASV lielākās pilsētas mēru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu