Dairis Bertāns nepalīdzēs izlasei novembrī gaidāmajās PK kvalifikācijas spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei novembra beigu daļā gaidāmajās 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs pret Turciju un Zviedriju, vēsta «sportacentrs.com».

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) un ULEB Eirolīga nav spējusi vienoties par saskaņotu kalendāru, tāpēc izlašu loga laikā Eirolīgas klubiem nav pārtraukuma.

Bertāns, tāpat kā Jānis Strēlnieks, Jānis Timma un Rodions Kurucs, kuri arī pārstāv Eirolīgas klubus, tika iekļauts Latvijas izlases paplašinātajā 24 kandidātu sarakstā, taču tagad rūjienietis, kurš pārstāv Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» komandu, paziņojis, ka izlasei pievienoties nevarēs.

«Kluba vadība man nevar neko aizliegt, taču nevaru neuzklausīt darba devēja viedokli - viņi vēlas, lai veltu laiku treniņiem un komandas izaugsmei, nevis nogurdinošai ceļošanai. Izlases novembra sasaukumā nepiedalīšos,» norādījis Bertāns, kura kluba ULEB Eirolīgā 23.novembrī ir paredzēta spēle.

Viņš paudis sarūgtinājumu, ka šādu lēmumu pieņemšana FIBA un ULEB Eirolīgas konflikta dēļ ir uz spēlētāju pleciem. «Ļoti gribētu spēlēt izlasē. Atbraukt uz pāris dienām mājās - tas būtu superīgi, taču cilvēki Eirolīgas un FIBA birojos piespieduši spēlētājus domāt par lietām, ar kurām viņiem normālos apstākļos nebūtu jānodarbojas. Pašreiz viss ir otrādi. Klubs vēlas, lai būtu atpūties un labā sportiskā formā. Trenētos Milānā, nevis lidotu mājās, spēlētu un atkal lidotu. Papildus ceļošana tikai nogurdinātu,» sacīja Bertāns.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses pārstāvis Artūrs Portnovs portālam TVNET apstiprināja, ka Bertāns ir paziņojis valstsvienības vadībai par nevarēšanu palīdzēt izlasei. Tāpat viņš atklāja, ka LBS strādā pie apstākļu noskaidrošanas, vai valstsvienībai varēs pievienoties pārējie Eirolīgas klubu spēlētāji. Jaunumi attiecībā uz Strēlnieku, Timmu un Kurucu varētu būt piektdien, 10. novembrī.

Zīmīgi, ka līdzīgu lēmumu pieņēmuši arī Milānas klubā spēlējošie lietuvieši Mants Kalnietis un Artūrs Gudaitis.

Turcijas izlasei nepalīdzēs pieci iepriekšējās sezonas ULEB Eirolīgas čempiones Stambulas «Fenerbahce Doguš» spēlētāji.

Latvijas izlase 24.novembrī viesos tiksies ar Turciju, bet 26.novembrī savā laukumā ieplānots duelis ar Zviedriju.

FIBA oktobra sākumā paziņoja, ka 2019.gada Pasaules kausa Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra 2017.gada novembra un 2018.gada februāra spēles pārceltas no ceturtdienas uz piektdienu, cerot, ka tas beidzot atrisinās konfliktu ar ULEB Eirolīgu. Tiesa, ULEB Eirolīgas klubi pāris dienas vēlāk sanāksmē noraidīja FIBA piedāvātas izmaiņas.

Vienā grupā ar Latviju, Turciju un Zviedriju spēlēs arī Ukraina. Grupas trīs labākās komandas iekļūs nākamajā kvalifikācijas kārtā. Tajā tās, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, apvienosies ar apakšgrupas, kurā būs Eiropas čempione Slovēnija, bronzas medaļniece Spānija, kā arī Melnkalne un Baltkrievija, trim labākajām izlasēm. Pēc tam Pasaules kausam kvalificēsies trīs labākās izlases no šīs apakšgrupas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu