Bertānam ar Milānas klubu sakāve pret Kauņas «Žalgiris»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @OlimpiaMI1936 no Twitter

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien guva piecus punktus, bet viņa pārstāvētā Itālijas komanda Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» ULEB Eirolīgas sestās kārtas spēlē cieta pamatīgu sagrāvi pret Lietuvas basketbola grandu Kauņas «Žalgiris».

Milānas vienība savā laukumā kapitulēja ar rezultātu 62:94 (20:25, 11:25, 10:20, 21:24), piedzīvojot piekto zaudējumu sešos mačos.

Bertāns spēlēja 22 minūtes un 21 sekundi, trāpot vienīgo divpunktu metienu un vienu no sešiem tālmetieniem. Viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, nopelnīja trīs piezīmes, izprovocēja vienu pārkāpumu un vienu reizi tika nobloķēts, maču beidzot ar vienu efektivitātes punktu.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Endrū Goudeloks, bet uzvarētājiem tikpat punktus guva Pauļus Jankūns.

Spēles sākums bija līdzvērtīgs, bet otrajā ceturtdaļā «Žalgiris» veica atrāvienu, pēc puslaika esot vadībā jau ar 50:31. Trešajā ceturtdaļā viesi pārsvaru palielināja vēl par desmit punktiem, līdz ar to spēles beigas bija vien formalitāte, Kauņas klubam izcīnot trešo panākumu sešās spēlēs.

Jau vēstīts, ka Bertāns novembra beigu daļā nepalīdzēs Latvijas izlasei 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs pret Turciju un Zviedriju. Basketbolists labprāt dotos talkā valstsvienībai, taču Milānas kluba vadība likusi noprast, ka nevēlas, lai Bertāns pievienotos izlasei, jo izlašu loga laikā ULEB Eirolīgā nav plānots pārtraukums.

Tikmēr citā ceturtdien ULEB Eirolīgā notikušā mačā Maskavas CSKA mājās ar 94:67 (20:19, 23:19, 30:16, 21:12) sagrāva «Valencia Basket», izcīnot piekto uzvaru sešos mačos, kļūstot par kopvērtējuma līderi.

Uzvarētājiem francūzis Nando de Kolo guva 23 punktus.

Vēl ceturtdien spāņu klubs Barselonas «Lassa», joprojām spēlējot bez Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pieteikumā, mājās ar 85:89 (15:26, 20:16, 22:25, 28:22) zaudēja Turcijas klubam Stambulas «Anadolu Efes», kas izcīnīja pirmo uzvaru turnīrā.

Turcijas vienībā Vladimirs Stimačs, kurš savulaik ir spēlējis arī Latvijas klubos, guva 22 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, kamēr «Lassa» vienībā ar 19 punktiem izcēlās Kevins Serafins.

Visbeidzot vēl vienā mačā Izraēlas vienība Telavivas «Maccabi Fox» mājās ar 90:83 (22:30, 25:12, 17:24, 26:17) pārspēja Madrides «Real» basketbolistus.

Uzvarētājiem Dešons Tomass guva 21, bet zaudētājiem Luka Dončičs 19 punktus.

Kopvērtējumā piecas uzvaras sešās spēlēs ir Maskavas CSKA, bet pie četrām uzvarām piecos mačos tikušas Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pireju «Olympiakos» no Grieķijas un Krievijas klubs Maskavas apgabala «Himki», kamēr Madrides «Real» un «Maccabi Fox» ir pa četriem panākumiem sešos mačos. Sesto vietu ar trim uzvarām ieņem «Žalgiris».

Kopvērtējuma 14.pozīcijā ar vienu uzvaru piecās spēlēs ir Spānijas klubs Vitorijas «Baskonia», kur spēlē Jānis Timma un Rinalds Mālmanis, bet Bertāna pārstāvētā Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» ar vienu panākumu sešos mačos atrodama pēdējā - 16.pozīcijā.

Strēlnieks un «Olympiakos» piektdien Grieķijas grandu duelī tiksies ar Atēnu «panathinaikos Superfoods», bet «Baskonia» viesosies pie «Himki».

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu