Porziņģis atgriežas laukumā ar rezultatīvu sniegumu un «Knicks» uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvietis Kristaps Porziņģis pēc viena Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mača izlaišanas sestdien laukumā atgriezās ar 34 punktiem, palīdzot Ņujorkas «Knicks» komandai savā laukumā ar rezultātu 118:91 (32:23, 32:26, 26:17, 28:25) sagraut Sakramento «Kings».

Līdz ar to «Knicks» basketbolisti pēdējās astoņās spēlēs, kurās piedalījies latvietis, guvuši septiņus panākumus.

Pirmās minūtes «Knicks» aizvadīja ļoti nepārliecinoši, tomēr ātri vien panāca pretiniekus un pārņēma vadību, atlikušajā spēles laikā dominējot. Porziņģis 30 punktu robežu sasniedza jau agri otrā puslaika sākumā un daudz lielāka viņa palīdzība komandai vairs nebija nepieciešama, ceturto ceturtdaļu pavadot uz rezervistu soliņa.

«Knicks» komanda jau piecos mačos pēc kārtas trāpījusi vismaz 50% metienu no spēles, kas ir garākā šāda sērija vairāk nekā 20 gadu laikā.

Viens no līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem Porziņģis šosezon astoņās no 11 spēlēm, kurās piedalījies, guvis vismaz 30 punktus, tiekot nosaukts par līgas pagājušās nedēļas labāko spēlētāju Austrumu konferencē. Tiesa, iepriekšējo «Knicks» spēli viņš veselības problēmu dēļ izlaida.

Aizvadītajā mačā Porziņģis laukumā bija 27 minūtēs, kuru laikā trāpīja septiņus no 15 izpildītajiem divpunktu raidījumiem, četrus no sešiem tālmetieniem un astoņus no deviņiem soda metieniem.

Tāpat Porziņģim bija piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni un divas piezīmes.

«Knicks» rindās lielisku maču aizvadīja arī Kortnijs Lī, kurš iemeta 20 punktus, trāpot piecus no sešiem tālmetieniem, bet ar 17 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām atzīmējās turku centrs Eness Kanters.

Savukārt «Kings» vienībā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Skals Labisjērs, kamēr 17 punktus sameta Badijs Fīlds.

Maču «Knicks» iesāka ļoti neagresīvi, ielaižot pirmos desmit punktus. Arī Porziņģis netrāpīja pirmos trīs metienus, bet tad realizēja tālmetienu un samazināja deficītu līdz 7:13. Turklāt ātri vien divus trejačus trāpīja arī latvieša komandas biedri un mājinieki sākumā iekrātos mīnusus likvidēja. Ja spēles sākumā Ņujorkas vienība trāpīja vienu no astoņiem metieniem, turpinājumā realizēja nākamos četrus un panāca rezultātu 13:13.

Porziņģa tālmetiens uzreiz pēc bumbas saņemšanas jau deva «Knicks» vadību ar 18:15, turpinājumā mačā vienībai vairs vadību neatdodot. Ceturtdaļas pēdējā minūtē Porziņģis pievienoja vēl astoņus punktus, trāpot tālmetienu, trīs soda metienus un «alley-oop» bumbas triecienu pēc Franka Nilikinā piespēles. Līdz ar to jau pirmajās 12 minūtēs latvietis paguva iemest 16 punktus un «Knicks» pēc drausmīgām pirmajām minūtēm aizskrēja priekšā ar 32:23.

Otrajā ceturtdaļā Porziņģis pievienoja vēl astoņus punktus - metienam no spēles sekoja četri soda metieni un pēdējā minūtē vēl viens raidījums no spēles. Līdz ar to latvietis jau bija sametis 24 punktus, bet «Knicks» atradās vadībā ar 64:49.

Otrajā puslaikā mačs turpināja ritēt bez emocionāliem pavērsieniem, bet ar «Knicks» pārsvaru. Vispirms Porziņģa tālmetiens deva jau 20 punktu (71:51) pārsvaru mājiniekiem, bet brīdi vēlāk trīs punktu gājiens ļāva 20 minūtes pirms pamatlaika beigām latvietim jau sasniegt 30 punktu robežu.

Trešajā ceturtdaļā Porziņģis guva vēl četrus punktus un tika nomainīts pie rezultāta 87:60. Latvietis laukumā vairs neatgriezās, bet «Knicks» ar rezervistiem ļoti pārliecinoši noturēja panākumu.

Ar septiņām uzvarām 12 spēlēs «Knicks» komanda ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, kamēr «Kings» vienība šosezon 12 spēlēs iekrājusi vien trīs panākumus un ir priekšpēdējā, 14.pozīcijā Rietumu konferencē.

Nākamajā cīņā «Knicks» pirmdien uzņems sezonu neveiksmīgi iesākušo līgas vicečempioni Klīvlendas «Cavaliers», ko reizi šosezon jau sagrāva. Šajā mačā pēc 20 spēļu diskvalifikācijas izciešanas Ņujorkas vienības rindās varēs atgriezties franču centrs Žoakims Noā, bet pirms tam svētdien «Knicks» būs nepieciešams kādu citu spēlētāju atskaitīt no sastāva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu