Porziņģis: Nespēlēt ceturtajā ceturtdaļā bija pareizs lēmums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Kristaps Porziņģis sestdien vēlējās lielāku spēles laiku Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, taču, ņemot vērā to, ka Ņujorkas «Knicks» bija iekrājusi ievērojamu pārsvaru, viņa nespēlēšana ceturtajā ceturtdaļā ir saprotams lēmums.

Porziņģis pēc viena NBA mača izlaišanas sestdien laukumā atgriezās ar 34 punktiem, palīdzot «Knicks» komandai savā laukumā ar rezultātu 118:91 (32:23, 32:26, 26:17, 28:25) sagraut Sakramento «Kings».

Aizvadītajā mačā Porziņģis laukumā bija 27 minūtēs, bet ceturtajā ceturtdaļā nespēlēja, jo mājinieki bija iekrājuši jau 28 punktu pārsvaru.

«Šodien jutos labi. Gribēju spēlēt vairāk, bet, tā mierīgi padomājot, sapratu, ka tas bija pareizais lēmums,» «NYPost.com» citē latvieša teikto.

Viena no skaistākajām mača epizodēm bija, kad Porziņģis atzimējās ar «alley-oop» bumbas triecienu pēc Franka Nilikinā piespēles.

«Franks teica, ka bijis noraizējies par to, vai piespēle nebūs par augstu. Teicu viņam, lai tik met - es bumbu dabūšu. Jo vairāk spēlējam kopā, jo vairāk iespējas izcelties ar šādiem momentiem,» skaidroja liepājnieks.

Šajā mačā «Knicks» basketbolisti atzīmējās ar 29 rezultatīvām piespēlēm.

«Spēlējām nesavtīgi. Šogad kā komandai ir labāka saikne. Iepriekšējā sezonā nebijām 100% pārliecināti par savu aizsardzības sistēmu,» teica Porziņģis.

Tikmēr «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks atklāja, ka spēles rezultāts atļāvis ceturtajā ceturtdaļā neizmantot Porziņģi.

«Varbūt basketbolists grib labot karjeras rekordu, bet esmu pārliecināts, ka Kristapam būs tāda iespēja, iespējams, pat drīz. Viņam tas ir dabiski - gūt vismaz 30 punktus spēlē. Viņš var mest pāri citiem spēlētājiem un atdot pāris labas piespēles,» atzīmēja Hornačeks.

«Knicks» basketbolisti pēdējās astoņās spēlēs, kurās piedalījies latvietis, guvuši septiņus panākumus.

Porziņģis šosezon vidēji mačā guvis 30,4 punktus, kas šobrīd ir trešais labākais rādītājs visā līgā. Par 0,1 punktu latvietim priekšā ir Džeimss Hārdens no Hjūstonas «Rockets», bet līderis šajā statistikas ailītē ar 31,7 punktiem ir grieķis Jannis Adetokunbo no Milvoki «Bucks».

Ar septiņām uzvarām 12 spēlēs «Knicks» komanda ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

Nākamajā cīņā «Knicks» pirmdien uzņems sezonu neveiksmīgi iesākušo līgas vicečempioni Klīvlendas «Cavaliers», ko reizi šosezon jau sagrāva. Šajā mačā pēc 20 spēļu diskvalifikācijas izciešanas Ņujorkas vienības rindās varēs atgriezties franču centrs Žoakims Noā, bet pirms tam svētdien «Knicks» būs nepieciešams kādu citu spēlētāju atskaitīt no sastāva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu