«VEF Rīga» cieš kārtējo zaudējumu Vienotajā līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: vtb-league.com

Latvijas vicečempione basketbolā «VEF Rīga» svētdien VTB Vienotās līgas mačā viesos ar rezultātu 70:83 (14:18, 25:28, 19:22, 12:15) piekāpās spēcīgajai Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» komandai, ciešot piekto zaudējumu sešās spēlēs.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 22 punktiem un 9 atlēkušajām bumbām bija Mareks Mejeris, 15 punktus savāca Artis Ate, bet 10 punktus iemeta Andris Misters. Savukārt ar 10 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās meksikānis Alekss Peress.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Dmitrijs Hvostovs, 17 punkti amerikānim Džo Reglendam, bet ar 16 punktiem atzīmējās viņa tautietis Mērdijs Kolinss.

Rīdzinieki spēles pirmajās trīsarpus minūtes nespēja iekarot grozu (0:7). Pēc Arta Ates tālmetiena pretinieki guva vēl četrus bezatbildes punktus, Latvijas vicečempionei nonākot iedzinējos ar 3:11. Turpinājumā vēl ar «trejačiem» atzīmējās Mareks Mejeris un Andris Misters, bet pirmais metiens iekšpus tālmetienu līnijas tika gūts vien nepilnas divas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, kad Ate panāca 11:16.

Otrās ceturtdaļas sākumā, galvenokārt pateicoties Iļjam Gromovam, «Lokomotiv-Kubaņ» neizdevās attālināties rezultātā (21:24). Turpinājumā gan mājinieki ātri panāca 11 punktu pārsvaru, bet Mejeris piecus punktus atguva (26:32). Laukuma saimnieki atjaunoja 11 punktu vadību, taču arī šoreiz precīzie tālmetieni neļāva Krasnodaras komandai iekrāt lielāku pārsvaru. «VEF Rīga» puslaika pārtraukumā devās ar septiņu punktu deficītu.

Otrā puslaika sākumā Peresa un Mejera metieni palīdzēja samazināt pretinieku pārsvaru līdz pieciem punktiem (41:46 un 44:49), bet ceturtās ceturtdaļas vidū pretinieku pārsvars sasniedza 13 punktus - 60:47 «Lokomotiv-Kubaņ» labā. Rīdziniekiem pāris reizes izdevās pretinieku handikapu dabūt zem desmit punktiem, bet pirms ceturtās ceturtdaļas viesi zaudēja ar 58:68.

Ceturtajā ceturtdaļā «VEF Rīga» basketbolistiem neizdevās sadeldēt pretinieku pārsvaru un cīnīties par pozitīvu rezultātu. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Krasnodaras komandas pārsvars sasniedza 16 punktus (82:66), bet līdz spēles beigām rīdziniekiem to izdevās nedaudz samazināt.

Zīmīgi, ka Krasnodaras vienība savos piecos iepriekšējos mačos iemetusi vismaz 90 punktus, bet rīdziniekiem «Lokomotiv-Kubaņ» vienību izdevās noturēt zem šīs robežas.

«VEF Rīga» ar vienu uzvaru sešās spēlēs ieņem priekšpēdējo vietu 13 komandu vidū, kamēr «Lokomotiv-Kubaņ» ar četriem panākumiem piecās cīņās ir piektā.

«VEF Rīga» Vienotās līgas sezonu iesāka ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, bet pagājušajā sestdienā savā laukumā ar 94:67 pieveica Krasnojarskas «Jeņisej», tikdama pie pirmās uzvaras.

Krasnodaras vienība Vienotajā līgā aizvadījusi piecus mačus un svinējusi četras uzvaras, vienīgo zaudējumu ciešot pret Mārtiņa Meiera pārstāvēto Kazaņas «Unics» komandu, kurai piekāpās ar 67:77. Iepriekšējās mačos tā Tallinas «Kalev», «Ņižņij Novgorod» un Saratovas «Avtodor» vienības uzveikusi ar vairāk nekā 25 punktu pārsvaru.

Paralēli dalībai Vienotajā līgā Krasnodaras klubs sacenšas arī ULEB Eirokausā, kur šosezon piecās spēlēs izcīnītas piecas uzvaras. Iepriekšējā mačā, kas notika ULEB Eirokausa ietvaros, Krievijas komanda ar rezultātu 93:83 pārspēja Serbijas vienību Belgradas «Partizan».

Nelielu daļu iepriekšējās sezonas Krasnodaras komandā pavadīja arī latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš, taču pēc Eirokausu sezonas beigām viņa un vienības ceļi šķīrās.

Krasnodaras komandas galvenais treneris ir serbs Saša Obradovičs, kurš pie «Lokomotiv-Kubaņ» stūres stājās 2016.gada novembrī.

«VEF Rīga» vienība ar «Lokomotiv-Kubaņ» spēlējusi deviņas reizes, izcīnīdama divas uzvaras, kas turklāt gūtas viesos. Tiesa, pagājušajā sezonā Krasnodarā «VEF Rīga» kapitulēja ar 43 punktu deficītu.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties «play-off» cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja «Himki» vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu