Porziņģis: Pret Džeimsu vajadzēja vairāk izmantot savu garo augumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» latviešu spēlētājam Kristapam Porziņģim, spēlējot pret līgas ilggadējo zvaigzni Lebronu Džeimsu, vajadzēja vairāk izmantot savu augumu, pēc zaudējuma regulārā čempionāta mačā secina liepājnieks.

Porziņģis pirmdien ar pieticīgu metienu precizitāti guva 20 punktus, kamēr «Knicks» savā laukumā ar 101:104 (22:25, 29:13, 25:23, 25:43) piekāpās līgas vicečempionei Klīvlendas «Cavaliers».

Daļu no mača Porziņģim bija jāspēlē arī pret Džeimsu, kurš sameta 23 punktus, veica 12 rezultatīvas piespēles un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

«Viņš ir ļoti spēcīgs, spēlējot «postā«. Vajadzēja labāk izmantot savu garo augumu. Bija ļoti fiziska cīņa. Lebrons ir tāds, kāds viņš ir. Man vajadzēja būt gudrākam un spēlēt labāk,» «NYPost.com» citē latvieša teikto.

Vēl trešajā ceturtdaļā «Knicks» atradās vadībā ar 23 punktu pārsvaru, tomēr noslēdzošajā ceturksnī «Cavaliers» parādīja spožu sniegumu, turklāt realizēja vairākus tālmetienus, kas izskaņā ļāva gūt dramatisku uzvaru. Nepilnu pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Džeimss pār Porziņģa rokām iemeta tālmetienu un panāca 100:97.

«Devu viņam vairāk vietas, nekā vajadzēja. Viņš var iemest šādus metienus. Visus jau nenosegsi,» secināja latviešu basketbolists.

Porziņģim šajā mačā bija jauns elkoņa aizsargs. Pagājušajā nedēļā viņš sasita labās rokas elkoni, kas bija viens no iemesliem, kā dēļ nācās izlaist pirmo spēli šosezon.

«Jaunais aizsargs nepalīdzēja. Ja es nokrītu uz elkoņa, trieciens ir tik stiprs, ka aizsargs neko nelīdz,» teica Porziņģis.

Porziņģis šosezon vidēji mačā guvis 29,5 punktus, būdams līgas trešais rezultatīvākais basketbolists.

Ar septiņām uzvarām 13 spēlēs «Knicks» komanda Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas sestajā vietā, kamēr vicečempione «Cavaliers» ar septiņiem panākumiem 14 cīņās ir devītā.

Trešdien «Knicks» aizvadīs vēl vienu spēli savā laukumā, kad spēkosies ar Jūtas «Jazz» basketbolistiem, bet vēl šonedēļ Ņujorkas vienība piektdien viesosies pie Toronto «Raptors».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu