Pasečņika veiksmīgais sniegums neglābj «Herbalife» no zaudējuma Sanktpēterburgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: draftexpress.com

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks otrdien iemeta 12 punktus ULEB Eiropas kausa mačā, bet viņa pārstāvētā Spānijas vienība Grankanārijas «Herbalife» viesos ar 85:90 (15:25, 27:21, 19:19, 24:25) piekāpās Sanktpēterburgas «Zeņit» no Krievijas.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā grozā raidīja četrus no astoņiem divpunktu metieniem un četrus no astoņiem «sodiņiem».

Tāpat Latvijas basketbolista rēķinā viena pārtverta bumba, viena kļūda, trīs piezīmes, seši izprovocēti noteikumu pārkāpumi un seši efektivitātes punkti.

Mača lielāko daļu vadībā atradās «Zeņit» basketbolisti, bet pamatlaika izskaņā «Herbalife» izdevās izlīdzināt spēles ritējumu un panākt arī 73:73. Tomēr spēles izskaņu veiksmīgāk nospēlēja «Zeņit», gūstot uzvaru.

Uzvarētāju rindās 21 punktu iemeta Sergejs Karasjovs.

Tikmēr citā D apakšgrupas spēlē Latvijas basketbolista Ojāra Siliņa pārstāvēvētā Trento «Dolomiti Energia» viesos ar 67:79 (17:18, 19:21, 18:17, 13:23) zaudēja Francijas klubam Vilērbānas ASVEL.

Siliņš šajā mačā spēlēja 25 minūtes un 40 sekundes, gūstot astoņus punktus. Viņš realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām piecus trejačus. Tāpat latvietis izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus un nopelnīja trīs piezīmes, kas viņam deva sešus efektivitātes rādītāja punktus.

«Dolomiti Energia» komanda aizvadīja pagalam vāju pēdējo ceturtdaļu, pirms kuras tai bija divu punktu deficīts (54:56), bet beigās sanāca sāpīgs zaudējums basketbola zvaigznei Tonijam Pārkeram piederošajai Francijas vienībai.

Kā zināms, Pasečņiks un Siliņš ir starp Latvijas izlases kandidātiem dalībai nākamnedēļ gaidāmajās 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, kur komandai nevarēs palīdzēt vairāki līderi. Tikmēr tieši par šiem abiem spēlētājiem viņu pārstāvētie klubi jau devuši atļauju startam izlasē.

ULEB Eirokausa D apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četrām uzvarām sešās spēlēs ir «Zeņit», bet tai ar trim panākumiem piecās cīņās seko Bursas «Tofaš» no Turcijas, kamēr «Herbalife» un ASVEL ir pa trim uzvarām sešos mačos.

Savukārt divas uzvaras piecās spēlēs izcīnījusi Vācijas komanda Ulmas «ratiopharm», bet «Dolomiti Energia» rēķinā nu ir divi panākumi sešās cīņās un pēdējā vieta grupā.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 24 komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu