Porziņģis: Ir jūtams, ka treneris Hornačeks var brīvi izpausties

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis un Džefs Hornačeks
Kristaps Porziņģis un Džefs Hornačeks Foto: USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» galvenajam trenerim Džefam Hornačekam atšķirībā no pagājušās sezonas neviens no malas vairs nesaka, ko un kā darīt, intervijā ESPN atzina Kristaps Porziņģis.

Pagājušajā sezonā bijušais «Knicks» prezidents Fils Džeksons, kuram savulaik bija spilgta trenera karjera, daudz ietekmēja Hornačeka piedāvāto taktiku. Pieredzējušais speciālists, kurš trenera amatā izcīnīja 11 čempiona titulus, uzspieda slaveno «trijstūra uzbrukumu», kas viņam savulaik lieliski strādāja Čikāgas «Bulls» komandā ar Maiklu Džordanu priekšgalā un tāpat Losandželosas «Lakers» ar Kobi Braientu.

Porziņģis intervijā atzinis, ka «Knicks» komandā jūtama lielāka pārliecība, kopš treneris Hornačeks izmanto vairāk savu taktiku. «Šosezon var vairāk just Džefu, viņš izmanto savu taktiku. Neviens viņam vairs nenāk klāt un nesaka, ko un kā vajadzētu darīt. Līdz ar to ir jūtams, ka komandā parādījusies lielāka pārliecība,» sacīja Latvijas basketbolists.

Uzlabojumus «Knicks» komandas spēlē pamanījis arī NBA vicečempiones Klīvlendas «Cavaliers» un visas līgas zvaigzne Lebrons Džeimss. Viņš uzskata, ka Ņujorkas kluba uzbrukums ir kļuvis efektīvāks, jo Hornačekam dota brīvība pieņemt lēmumus. «Domāju, ka treneris Džefs Hornačeks, kopš nu ir ticis vaļā no vecā [Fila Džeksona], beidzot var īstenot savas ieceres, un tās ir ļoti efektīvas.,» ESPN citē Džeimsu.

«Nu, šosezon mēs vairs neizmantojam to taktiku, ko lietojām pagājušajā sezonā,» atzina Hornačeks. «Mūsu puiši jūtas komfortabli ar to, ko šobrīd izmantojam. Mēs kļūsim vēl labāki. Tas ir stils, ko šiem puišiem patīk spēlēt. Viņiem tā ir vienkāršāka taktika, taču tāpat ir vēl daudz jāmācās,» uzsvēra «Knicks» galvenais treneris.

«Knicks» komanda šosezon 13 mačos izcīnījusi 7 uzvaras un patlaban ieņem 6. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā. Ņujorkas klubs iepriekšējās četras sezonas pēc kārtas nespēja finišēt konferences labāko astotniekā, lai kvalificētos izslēgšanas turnīram.

«Ticu, ka mums ir pamati gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, lai turpinātu iet uz priekšu. Pirmkārt, mēs labi spēlējam aizsardzībā. Katru maču labi spēlējot aizsardzībā, pat ja uzbrukums nav lielisks - ir iespējams sacensties. Mēs kā komanda esam vienoti,» izredzes iekļūt «play-off» pozitīvi vērtēja Porziņģis.

«Knicks» nākamo spēli aizvadīs naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika. Ņujorkas klubs savā laukumā uzņems Jūtas «Jazz» komandu, kuru Hornačeks agrāk pārstāvēja gan kā spēlētājs, gan kā galvenā trenera asistents.

Porziņģis ar 29,5 vidēji mačā gūtiem punktiem šobrīd ir līgas trešais rezultatīvākais spēlētājs. Šosezon par viņu rezultatīvāki līdz šim bijuši tikai Džeimss Hārdens no Hjūstonas «Rockets» (30,7 punkti) un grieķis Jannis Adetokunbo no Milvoki «Bucks» (31,3 punkti).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu