Vecvagars paziņojis basketbola izlases sastāvu mačiem pret Turciju un Zviedriju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars nosaucis 12 spēlētājus, kuri uzaicināti uz 2019. gada Pasaules kausa izcīņas pirmo spēļu posmu, kā arī divus rezervistus, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Sastāvā iekļauti pieci «EuroBasket 2017» dalībnieki - Jānis Blūms, Aigars Šķēle, Žanis Peiners, Andrejs Gražulis un Rolands Šmits.

Tāpat uzaicināti pieci spēlētāji, kuri iepriekš pārstāvējuši Latvijas izlasi Eiropas čempionāta finālturnīrā un/vai olimpiskajā kvalifikācijā - Rolands Freimanis, Mareks Mejeris, Anžejs Pasečņiks, Ojārs Siliņš, Ingus Jakovičs.

Uzaicinājumu saņēmuši arī Artūrs Ausējs un Rodions Kurucs. Aizvadītajā vasarā Ausējs pirmo reizi piedalījās valstsvienības treniņnometnē, savukārt Kurucam šī būs debija pieaugušo izlasē.

Vēl divi spēlētāji - Haralds Kārlis un Iļja Gromovs - komandas darbā varētu iesaistīties, ja pēdējā brīdī sastāvu nāksies koriģēt neparedzētu apstākļu dēļ.

Pirmais koptreniņš paredzēts pirmdien, 20. novembra vakarā Rīgā, 21. novembrī notiks divi treniņi, bet 22. novembrī komanda dosies uz Turcijas pilsētu Bursu.

Spēle pret Turciju paredzēta piektdien, 24. novembrī, plkst. 18 un to translēs kanālā TV6. Vēl todien B grupā spēlēs Zviedrija pret Ukrainu.

Otrajā kārtā 26. novembrī plkst. 17 «Arēnā Rīga» notiks cīņa pret Zviedriju. Biļetes var iegādāties LBS mājaslapā basket.lv. Vēl todien savā starpā spēlēs Ukraina un Turcija.

B apakšgrupas turnīra turpinājumā Latvijas valstsvienība Rīgā 23. februārī tiksies ar Ukrainas izlasi, bet 26. februārī - ar Turciju. Pēdējās kārtās būs divas spēles izbraukumā: 28. jūnijā Zviedrijā un 1. jūlijā Ukrainā.

Jau vēstīts, ka FIBA un ULEB konflikta dēļ Eirolīgas kalendārā nebūs pārtraukuma izlases spēļu laikā, līdz ar to šī iemesla dēļ Latvijas valstsvienībai nevarēs palīdzēt Jānis Timma, Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks.

Savukārt pēc pašu lēmuma izlasei novembrī nepievienosies Mārtiņš Meiers un Dāvis Lejasmeiers. Meiers šādu lēmumu pieņēmis, ņemot vērā pašreizējo statusu Krievijas klubā Kazaņas «Unics», kur pagaidām nav izdevies nostabilizēties komandas pamatrotācijā. Lejasmeiers atsaucas uz veselības problēmām, kuru dēļ nevar spēlēt ar pilnu jaudu.

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

24. novembrī: plkst. 18 Turcija - Latvija

26. novembrī: plkst. 17 Latvija - Zviedrija

23. februārī: Latvija - Ukraina

26. februārī: Latvija - Turcija

28. jūnijā: Zviedrija - Latvija

1. jūlijā: Ukraina - Latvija

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu