«Celtics» pieveic NBA čempioni «Warriors» un pagarina iespaidīgo uzvaru sēriju

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Bostonas «Celtics» komanda ceturtdien atspēlējās no 17 punktu deficīta pret čempioni Goldensteitas «Warriors» un uzvarēja četrpadsmitajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pēc kārtas.

Mačā starp divām NBA augšgala vienībām «Celtics» guva panākumu savā laukumā ar rezultātu 92:88 (18:28, 24:19, 25:21, 24:20).

Uzvarētājiem 22 punktus guva Džeileins Brauns, kuru gan arī piemeklēja traģēdija, jo pāris stundu pirms spēles viņš uzzināja par sava labākā drauga nāvi.

Savukārt Kairijs Ērvings, kurš aizvadīja otro maču ar aizsargmasku, kas nepieciešama pēc gūtajām sejas traumām, iemeta 11 punktus pēdējās piecās minūtēs, kopā duelī savācot 16 punktus.

«Celtics» komanda iepriekšējo reizi zaudēja 18.oktobrī, kad aizvadīja sezonas pirmo mājas spēli, un pašlaik ir sacensību kopvērtējuma līdere. Tikmēr «Warriors» pārtrauca septiņu uzvaru sēriju un Rietumu konferences kopvērtējumā atkāpās aiz Hjūstonas «Rockets».

«Viņi vienkārši bija sīkstāki un gudrāki,» teica «Warriors» galvenais treneris Stīvs Kers.

Trešās ceturtdaļas vidū «Celtics» nokļuva iedzinējos ar 49:66, tomēr iemeta nākamos 19 punktus un panāca, ka pēdējās minūtēs skatītāji redzēja drāmu. Minūti un 22 sekundes pirms pamatlaika beigām Klejs Tompsons ar tālmetienu izvirzīja «Warriors» vadībā ar 88:86, bet uzreiz pēc tam divus soda metienus trāpīja Ērvings, turklāt līdz mača beigām «Celtics» iemeta vēl četrus soda metienus, kamēr viesi savas iespējas neizmantoja.

«Warriors» komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Kevins Durants, kamēr Stefans Karijs realizēja vien trīs no 14 metieniem no spēles.

Četrpadsmit mačos pēc kārtas iepriekšējo reizi «Celtics» uzvarēja 2010.gadā, bet kluba rekords ir 2008.gadā sasniegtā 19 panākumu sērija.

Ceturtdien tika aizvadīta vēl viena spēle, kurā «Rockets» ar 142:116 (45:23, 45:42, 30:26, 22:25) viesos sagrāva Fīniksas «Suns». Uzvarētājiem pēc 14 spēļu izlaišanas laukumā atgriezās Kriss Pols.

Uzvarētājiem 48 punktus iemeta līgas šā brīža rezultatīvākais spēlētājs Džeimss Hārdens. Viņš kļuva par pirmo spēlētāju šosezon, kurš savācis 500 punktus.

«Rockets» aizvadīja lielisku pirmo puslaiku, kura noslēgumā bija priekšā ar 90:65. Šajā laikā Hārdens jau bija sametis 33 punktus.

Tikmēr Pols 21 minūtes laikā izcēlās ar 11 punktiem, desmit rezultatīvām piespēlēm un četrām atlēkušajām bumbām.

Šis kļuva par atkārtotu otru rezultatīvāko kādas komandas pirmo puslaiku līgas vēsturē - 1990.gada 7.novembrī Denveras «Nuggets» pirmajā puslaikā iemeta 90 punktus pret Sanantonio «Spurs», bet trīs dienas vēlāk viņi paši ielaida 107 punktus pirmajā puslaikā pret Fīniksas «Suns», kas ir līgas rekords. Tiesa, šis nebija vēsturē rezultatīvākais «Rockets» puslaiks, jo 1991.gada janvārī vienība pret šo pašu «Nuggets» komandu iemeta 94 punktus 48 minūtēs.

Austrumu konferences un visas līgas līdere ir Bostonas «Celtics», kas 16 spēlēs izcīnījusi 14 uzvaras. Otrā Austrumos ar desmit uzvarām 14 cīņās ir «Pistons», bet latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» vienība ar astoņiem panākumiem 14 dueļos atrodama piektajā pozīcijā.

Tikmēr Rietumu konferencē par līderi ar 12 panākumiem 16 cīņās kļuvusi «Rockets» vienība, kurai ar 11 uzvarām 15 spēlēs seko «Warriors».

Savukārt Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» vienība ar deviņiem panākumiem 15 dueļos ir ceturtajā pozīcijā.

Līgas rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 31,8 punktiem ir Hārdens, kuram ar 30,6 punktiem seko Jannis Adetokunbo no Milvoki «Bucks», bet Porziņģis vidēji mačā savācis 28,9 punktus, kas dod trešo pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu