FIBA no saviem līdzekļiem izmaksās kompensācijas, ja basketbolists izlasē gūs traumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) no saviem līdzekļiem izmaksās kompensācijas spēlētāja klubam, ja sportists izlasē gūs traumu. Šādu plānu sestdien apstiprināja FIBA izpildkomiteja.

Šī apdrošināšanas sistēma stāsies spēkā jau šomēnes gaidāmajā izlašu pārtraukumā, kura laikā tiks uzsākta cīņa par iekļūšanu 2019.gada Pasaules kausā vīriešiem. Kompensācijas attieksies gan uz daiļā, gan uz stiprā dzimuma sacensībām dažādās vecuma grupās (U-17, U-18, U-19, U-20 un pieaugušo).

Šīs kompensācijas apmērs būs atkarīgs no konkrētā basketbolista algas un traumas dēļ izlaisto dienu skaita. Tāpat klubi saņems papildus naudu par ķirurģisko pakalpojumu izdevumiem, ja tādi būs nepieciešami.

«Šīs ir lieliskas ziņas spēlētājiem, kuri ir basketbola galvenā sastāvdaļa. FIBA prioritāte ir aizsargāt basketbolistus, kuri savu nacionālo izlašu labā atdod no sevis visu. Tagad viņiem vairs nebūs jāuztraucas par finansiālajām problēmām, kas rodas traumas rezultātā, turklāt šādi tiek respektētas arī klubu intereses, tiem palaižot sportistus uz valstsvienībām,» pauda FIBA ģenerālsekretārs Patriks Baumans.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu