Latvijas pretiniece Turcija sastāvā iekļauj trīs Eirolīgas basketbolistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas basketbola izlases pretiniece 2019.gada FIBA Pasaules kausa (PK) Eiropas zonas kvalifikācijā Turcija novembra spēlēm pieteikusi trīs ULEB Eirolīga klubu spēlētājus.

Pirmās jaunā formāta atlases spēles notiks šajā nedēļā, tomēr Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā šajā laikā nebūs pārtraukuma.

Tiesa, tāpat Turcijas valstsvienībai mačos ar Latviju un Ukrainu palīdzēs Stambulas «Anadolu Efes» spēlētāji Doušs Balbajs un Birkans Batuks, kā arī sacensību iepriekšējās sezonas čempiones «Fenerbahce Doguš» basketbolists Melihs Mahmutolu.

Zīmīgi, ka novembra sākumā iepriekšējās sezonas ULEB Eirolīgas čempiones «Fenerbahce Doguš» basketbolisti paziņoja, ka nepalīdzēs Turcijas izlasei, tomēr tagad Mahmatolu dosies palīgā valstsvienībai. Savukārt abi kandidāti no «Anadolu Efes» Balbajs un Batuks pauda gatavību palīdzēt izlasei.

No šiem trim basketbolistiem lielākā loma komanda šīs sezonas Eirolīgas mačos bijusi Balbajam, kurš vidēji spēlē laukumā pavadījis 15 minūtes, guvis 1,6 punktus, izcīnījis 1,9 atlēkušās bumbas un veicis 1,6 rezultatīvas piespēles. Savukārt Batuks un Mahmutolu vidēji mačā nospēlējuši piecarpus un četras minūtes.

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) oktobra sākumā paziņoja, ka 2019.gada Pasaules kausa Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra 2017.gada novembra un 2018.gada februāra spēles pārceltas no ceturtdienas uz piektdienu, cerot, ka tas beidzot atrisinās konfliktu ar ULEB Eirolīgu. Tiesa, ULEB Eirolīgas klubi pāris dienas vēlāk sanāksmē noraidīja FIBA piedāvātas izmaiņas.

Zīmīgi, ka «Fenerbahce Doguš» komandai kārtējā Eirolīgas spēle paredzēta tieši 24.novembrī Stambulā, kad netālajā Bursā spēlēs Latvija. Tikmēr «Anadolu Efes» ieplānots 23.novembrī spēlēt Kauņā.

Latvijas izlasei pēc spēles ar Turciju 26.novembrī savā laukumā ieplānots duelis ar Zviedriju.

Latvijas izlasi ar Turciju jau tikās šī gada Eiropas čempionātā, izcīnot uzvaru ar 89:79. Mahmutolu šajā spēlē izcēlās ar 19 punktiem. Turcijas izlasē novembra sasaukumā būs seši šī gada Eiropas čempionāta dalībnieki, kuri spēlē pret Latviju kopā iemeta 40 punktus.

No Eirolīgā spēlējošajiem latviešiem Jānis Timma, Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei šonedēļ gaidāmajās 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs, kamēr Rinalds Mālmanis nebija iekļauts pat paplašinātajā valstsvienības kandidātu sarakstā. Tikmēr izlases sastāvā ir iekļauts Rodions Kurucs, kurš ir Barselonas «Lassa» pieteikumā, taču šosezon kluba pirmās komandas rindās vēl nav spēlējis.

Vienā grupā ar Latviju, Turciju un Zviedriju spēlēs arī Ukraina. Grupas trīs labākās komandas iekļūs nākamajā kvalifikācijas kārtā. Tajā tās, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, apvienosies ar apakšgrupas, kurā būs Eiropas čempione Slovēnija, bronzas medaļniece Spānija, kā arī Melnkalne un Baltkrievija, trim labākajām izlasēm. Pēc tam Pasaules kausam kvalificēsies trīs labākās izlases no šīs apakšgrupas.

Turcijas basketbola izlases sastāvs 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm ar Latviju un Ukrainu: Melihs Mahmutolu (Stambulas «Fenerbahce Doguš»), Doušs Balbajs, Birkans Batuks (abi - Stambulas «Anadolu Efes»), Tolga Gečims (Bandirmas «Banvit»), Sertačs Šanli (Stambulas «Bešiktaš Sompo Japan»), Furkans Aldemirs (Stambulas «Dariššafaka»), Husejins Geksenins Keksals, Ege Arars (abi - Stambulas «Galatasaray Odeabank»), Semihs Erdens (Ankaras «Hacettepe Universitesi»), Alps Karahans, Berks Ibrahims Urlu, Metins Turens, (visi - Karšijakas «Pinar»), Metecans Birsens (Sakarjas BB), Barišs Ermišs (Bursas «Tofaš»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu