Pasečņiks: Šobrīd par NBA nedomāju, koncentrējos klubam un Latvijas izlasei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kaut arī nākamā gada sākumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas «76ers» pārstāvji solījuši braukt apskatīt Anžeju Pasečņiku spēlējam Spānijas Karaļa kausā, viņš pagaidām nedomā par spēlēšanu pasaules spēcīgākajā līgā, bet koncentrējas darbam Grankanārijas «Herbalife» klubā un Latvijas izlases pārstāvēšanai.

Pasečņiku šovasar NBA draftā ar 25. numuru izraudzījās Orlando «Magic» komanda, kas jau mirkli vēlāk basketbolistu aizmainīja uz «76ers».

Lai iegūtu lielāku lomu «Herbalife» komandā un stiprinātu sava ķermeņa muskulatūru, Pasečņiks izlēma šoruden nepalīdzēt Latvijas izlasei Eiropas čempionātā.

«Diemžēl šovasar nebiju izlases treniņnometnē un nespēlēju. Protams, ir ļoti patīkami atgriezties Latvijā un satikt džekus, kurus jau pusotru gadu nebiju redzējis. Aizvadīju pirmo treniņu, jo vakar ļoti vēlu ielidoju. Izgājām cauri kombinācijām un cenšamies saspēlēties,» otrdien pēc valstsvienības treniņa sacīja Pasečņiks.

Latvijas izlases vadību no Ainara Bagatska pārņēmis galvenais treneris Arnis Vecvagars. Pasečņiks uzskata, ka jaunais komandas stūrmanis tiks galā ar pienākumiem. «Ar treneri sazvanījāmies pirms pāris nedēļām. Iespaids ir ļoti pozitīvs, Viņš noteikti ir ļoti labs treneris. Varbūt viņam nav tik liela pieredze darbā ar pieaugušo izlasi, bet tas noteikti nebūs šķērslis - viņš tiks ar mums galā.»

Pasečņiks trešo sezonu pārstāv Spānijas spēcīgākās līgas (ACB) komandu Grankanārijas «Herbalife». Viņš atzīst, ka ļoti pieradis pie siltajiem laika apstākļiem, tāpēc par Latvijas ziemu jau nedaudz bija piemirsis.

«Ja godīgi, sapratu, ka man nemaz nav džempera un ziemas jakas (smejas). Trīs gadus jau esmu nodzīvojis uz salas. Cerams, ka tagad nesaslimšu,» teica basketbolists.

«Fiziski noteikti būšu gatavs spēlēt. Nezinu, cik daudz minūtes spēlēšu, bet tas ir pilnīgi vienalga un par to nesatraucos. Galvenais - gribu palīdzēt Latvijas izlasei,» uzsvēra Pasečņiks, kurš pēc mēneša (20. decembrī) svinēs 22. dzimšanas dienu.

«Visu vasaru strādāju pie mazo muskuļu nostiprināšanas, nevis tikai pie bicepsa un citiem lielajiem muskuļiem. Esmu garš, tāpēc tas ir ļoti svarīgi manam ķermenim, lai nākotnē neveidotos nekādas traumas. Šī bija tā vasara, pēc kuras biju ļoti izlādējies - gara sezona un drafta process - ķermenim vajadzēja atpūtu. Domāju, ka citādāk es tagad jau mocītos ar potītes traumām vai ko citu. Tāpēc neriskēju un strādāju pie sava ķermeņa,» teica Pasečņiks.

«76ers» komandas pārstāvji pagaidām nav sevišķi lielu interesi izrādījuši par 216 centimetrus augumā raženo Latvijas basketbolistu, taču solījuši viņu apciemot nākamā gada sākumā.

«Nezinu, vai viņi jau ir bijuši [vērot klātienē spēles]. Cik zinu, brauks februārī uz Karaļa kausu. Tad arī būs sevi jāparāda. Nekādi plāni [saistībā ar NBA] šobrīd īsti nav. Redzēsim, kā viss izveidosies, jo man ir līgums ar Grankanārijas klubu vēl uz nākamo sezonu. Varbūt palikšu komandā vēl vienu gadu. Par to tagad nav jādomā, jākoncentrējas izlasei,» uzsvēra basketbolists.

Pasečņiks sezonas ievadā spēlējis ar ļoti mainīgām sekmēm. Rezultatīvi mači mijās ar mazu spēles laiku. «Protams, visi spēlētāji grib spēlēt vairāk. Esmu vairāk komandas spēlētājs, gribu vairāk uzvaras izcīnīt. Šobrīd uzvaru nav tik daudz, cik atļautu mūsu komandas talants. Treneris izmanto mani, kā viņš vēlas. Ja viņš uzskata, ka tāda ir mana loma komandā, es ar to samierinos, taču strādāšu un domāšu par komandu.»

«Es jau varu gribēt mest visu laiku kā Kobe Braients (smejas). Protams, vēlos vairāk bumbu saņemt - spēlēt ar muguru pret grozu. Tas ir elements, ko komandā neviens no garajiem nedara. Vairāk balstāmies uz ārējo līniju. Man ir jādomā par savu nākotni. Daudz strādāju pie metiena. Kā arī pie citām lietām, ko spēlēs varbūt tik bieži nelietoju, bet ceru kaut kad nākotnē izmantot. Tas viss man ir galvā. Ceru, ka pienāks laiks, kad to varēšu izmantot,» atzina Pasečņiks.

Jau vēstīts, ka FIBA un ULEB konflikta dēļ Eirolīgas kalendārā nebūs pārtraukuma izlases spēļu laikā, līdz ar to šā iemesla dēļ Latvijas valstsvienībai nevarēs palīdzēt Jānis Timma, Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks.

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

24. novembrī plkst. 18 Turcija - Latvija (tiešraide TV6)

26. novembrī plkst. 17 Latvija - Zviedrija (biļetes var iegādāties basket.lv)

23. februārī Latvija - Ukraina

26. februārī Latvija - Turcija

28. jūnijā Zviedrija - Latvija

1. jūlijā Ukraina - Latvija

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu