Ojārs Siliņš: Turcijā būs karsta atmosfēra

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ojāram Siliņam veselības problēmas pagājušajā vasarā liedza piedalīties «EuroBasket 2017» turnīrā Turcijā. Tagad viņš uzņēmis labu fizisko kondīciju un pārstāvēs Latvijas nacionālo komandu novembrī gaidāmajās Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas spēlēs. Pirmajā mačā viesos ar Turciju viņš gaida karstu gaisotni, kam jābūt gataviem.

«Vienmēr ir patīkami pārstāvēt Latvijas izlasi. Īpaši patīkami tas ir sezonas laikā, kad var ierasties mājās, uzspēlēt citā gaisotnē ar saviem džekiem,» sacīja Siliņš. «Individuāli man vasara neizdevās, nesanāca aizbraukt uz Eiropas čempionātu, tāpēc tagad ir tiešām patīkamas sajūtas.»

Ikdienā Siliņš spēlē Itālijas A sērijas komandā Trento «Dolomiti Energia», sezonas laikā kļūdams par vienu no šīs vienības līderiem.

«Pēdējās spēlēs laukumā esmu devies sākumsastāvā, pirms tam iesaistījos no maiņas. Individuāli rezultāti ir labāki, bet komandai gan sniegums ir augšā lejā. Kā komanda mēģinām vairāk saspēlēties, lai uzlabotu savus rezultātus. Pagaidām klājies vidēji,» teica Latvijas izlases uzbrucējs.

«Pārsvarā spēlēju spēka uzbrucēja pozīcijā, dažreiz kā vieglais uzbrucējs. Treneris man saka, lai metu pa grozu, tajā pašā laikā grib daudzveidību.»

Šosezon divās spēlēs Siliņš realizējis sešus no astoņiem tālmetieniem. Viņš Itālijas čempionātā tika iekļauts astotās kārtas simboliskajā piecniekā.

A sērijā vidēji mačā Siliņš šosezon guvis 10,3 punktus un savācis 2,6 atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt ULEB Eirokausa mačos viņam vidēji 5,3 punkti un izcīnītas 1,7 bumbas.

«Latvijas izlases treniņos pārsvarā spēlēju spēka uzbrucēja pozīcijā, varbūt kādā brīdī spēlēšu arī kā vieglais uzbrucējs. Ir bijuši trīs treniņi, atkārtosim sadarbības. Visas karjeras laikā man bijis jābūt gatavam spēlēt abās pozīcijās. Ar to nebūs problēmu,» stāstīja Siliņš.

Piektdien Latvijas nacionālā komanda Arņa Vecvagara vadībā aizvadīs pirmo mačo Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, viesos tiekoties ar Turcijas izlasi. Svētdien savā laukumā gaidāma cīņa ar Zviedriju.

«Domāju, grupa ir diezgan laba. Šķiet, ukraiņiem un zviedriem visi spēlētāji varēs palīdzēt izlasei. Tas šīm komandām ir pozitīvi, jo viņi visi kopā spēlēja vasarā. Sapratnes ziņā viņi ir soli uz priekšu.

Bet kā spēlētāji, protams, individuāli visspēcīgākie pretinieki ir turki. Domāju, pirmā spēle viesos pret Turciju būs laba (smaida). Būs karsta atmosfēra, un tam būs jābūt gataviem,» pauda Siliņš.

FIBA un ULEB konflikta dēļ Eirolīgas kalendārā nebūs pārtraukuma izlases spēļu laikā, līdz ar to šā iemesla dēļ Latvijas valstsvienībai nevarēs palīdzēt Jānis Timma, Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks.

«Daudzi no mums gan šajā, gan iepriekšējās vasarās ir spēlējuši kopā, un ar saspēlēšanos problēmām nevajadzētu būt. Ir pat patīkami sezonas laikā pamainīt gaisotni, un uz pozitīvām emocijām varam labi nospēlēt, lai arī esam aizvadījuši pāris treniņus,» skaidro Siliņš.

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

  • 24. novembrī plkst. 18 Turcija - Latvija (tiešraide TV6)
  • 26. novembrī plkst. 17 Latvija - Zviedrija (biļetes var iegādāties basket.lv)
  • 23. februārī Latvija - Ukraina
  • 26. februārī Latvija - Turcija
  • 28. jūnijā Zviedrija - Latvija

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu