Basketbola valstsvienība Vecvagara vadībā Turcijā sāk ceļu uz Ķīnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas nacionālā basketbola komanda galvenā trenera Arņa Vecvagara vadībā šodien Bursā sāks 2019. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīru, viesos tiekoties ar Turcijas izlasi. Mačs sāksies plkst. 18, un to tiešraidē translēs kanālā TV6.

Uz Turciju Latvijas komanda devās trešdien. Slimības dēļ šis mačs secen ies spēka uzbrucējam Rolandam Šmitam, kura vietu ieņems Iļja Gromovs.

«Šmita enerģija komandai ir ļoti svarīga, tomēr spēka uzbrucēju pozīcijā šajā sastāva modelī ir vairāki spēlētāji ar saviem trumpjiem. Turcijas komandas sastāvs ir zināms, spēlētāju meistarības nianses – arī. Spēles plānā tas tiks ņemts vērā, bet izšķiroša nozīme būs tam, kā nospēlēsim paši. Prasmei parādīt labāko sniegumu, izmantot mūsu trumpjus un, protams, pašatdevei un pārliecībai par saviem spēkiem,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Vecvagars.

Pēc sarunām ar spēlētājiem komandas noskaņojums ir kaujiniecisks un sastāvs konkurētspējīgs.

Jau labu laiku bija zināms, ka turnīrā nevarēs piedalīties abi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārstāvji Kristaps Porziņģis (Ņujorkas «Knicks») un Dāvis Bertāns (Sanantonio «Spurs»). Šomēnes kļuva zināms, ka nāksies iztikt arī bez ULEB Eiolīgas pārstāvjiem Daira Bertāna, Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas.

Toties izlasē atgriezies Spānijas augstākajā līgā (ACB) spēlējošais centrs Anžejs Pasečņiks no Grankanārijas «Herbalife». Debiju oficiālos turnīros piedzīvos Pasvāles «Pieno žvaigždes» spēlētājs Artūrs Ausējs. Savukārt Barselonas «Lassa» pārstāvis Rodions Kurucs iepriekš spēlējis tikai jauniešu izlašu rindās.

«Šis man ir pirmais gads pieaugušo izlasē. Pieņemšu to, ko komanda man dos. Cik treneris dos spēlēt, tik arī spēlēšu. Ko varēšu, darīšu pēc iespējas labāk. Centīšos palīdzēt komandai,» sacīja Kurucs.

«Spēles izlasē nāks par labu - varu iegūt pārliecību, tikt pie spēles laika, turklāt vēlos palīdzēt savai valstsvienībai. Šī būs iespēja mēģināt sevi pierādīt lielajā basketbolā.»

Turcijas komandai palīdzēs trīs Eirolīgas klubos spēlējoši basketbolisti - Doušs Balbajs, Birkans Batuks un Melihs Mahmutolu. Groza apakšā Turcijas galvenais spēks ir Semihs Erdens (Ankaras «Hacettepe Universitesi»), kurš veiksmīgi spēlēja pašu mājās rīkotajā Eiropas čempionātā.

«Grūti pateikt, kā spēlēs Turcija. Tie līderi, kas bija Eiropas čempionātā, vairs ar komandu nav. Ir vairāki spēlētāji no Eirolīgas, kuri spēlē labos klubos, bet viņi nespēlē vadošās lomas,» tā portālam TVNET sacīja viens no potenciālajiem Latvijas valstsvienības līderiem Žanis Peiners.

Vēl piektdien B apakšgrupā Zviedrija tiksies ar Ukrainu.

«Kā spēlētāji, protams, individuāli visspēcīgākie pretinieki grupā ir turki. Domāju, pirmā spēle viesos pret Turciju būs laba (smaida). Būs karsta atmosfēra, un tam būs jābūt gataviem,» sarunā ar TVNET teica uzbrucējs Ojārs Siliņš.

«Individuāli man vasara neizdevās, nesanāca aizbraukt uz Eiropas čempionātu, tāpēc tagad ir tiešām patīkamas sajūtas.»

Otrajā kārtā svētdien, 26. novembrī, plkst.17 «Arēnā Rīga» spēlēs Latvija – Zviedrija.

«Zinu visus Turcijas izlases spēlētājus, varbūt labāk viņus pazīstu nekā citi. Tomēr tas jau neko daudz nemaina. Mūsdienās skautings ir līmenī - video visiem ir pieejami,» portālam TVNET teica Rolands Freimanis, kurš Turcijā aizvada otro sezonu.

«Spēles zīmējums ir iedots. Jāiet un jāizmanto savas stiprās puses. Tad jau redzēs, kas no tā visa sanāks.»

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

  • 24. novembrī plkst. 18 Turcija - Latvija (tiešraide TV6)
  • 26. novembrī plkst. 17 Latvija - Zviedrija (biļetes var iegādāties basket.lv)
  • 23. februārī Latvija - Ukraina
  • 26. februārī Latvija - Turcija
  • 28. jūnijā Zviedrija - Latvija

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā Ķīnā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu