Vecvagars: Jābūt gataviem gan pretinieku, gan turku fanu spiedienam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas nacionālā basketbola komanda galvenā trenera Arņa Vecvagara vadībā šodien Bursā sāks 2019. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīru, viesos tiekoties ar Turcijas izlasi. Šajā mačā latviešiem jābūt gataviem gan pretinieku, gan turku fanu spiedienam, uzsver valstsvienības stratēģis.

Latvijas delegācija Bursā ieradās jau trešdienas pievakarē un ceturtdien divos treniņos izmēģināja spēles arēnu. Tās tribīnēs ir vieta apmēram 7000 skatītāju un visas biļetes esot pārdotas. Mačs sāksies plkst. 18, un to tiešraidē translēs kanālā TV6.

«Jābūt gataviem izturēt spiedienu, ko sagādās gan turku fani, gan visa Turcijas komanda, kas trenera Ufuka Saričas vadībā cenšas spēlēt ļoti agresīvi,» Latvijas Basketbola savienības mājaslapā citēts Vecvagars.

«Jānotic, ka varam nospēlēt veiksmīgi, jānotic saviem spēkiem un jānospēlē atbilstoši savam meistarības līmenim, kas mūsu spēlētājiem ir augsts. Nav jācenšas par katru cenu paveikt kaut ko īpašu, bet katram no 12 spēlētājiem jāizdara tas, ko viņš prot, neatkarīgi no spēles laika, ko katram varēs atvēlēt,» atzīmēja Latvijas izlases treneris.

«Esmu apmierināts ar to, ko paveicām treniņos Rīgā un divās nodarbībās te, Bursā. Spēlētāji ir ļoti motivēti, ātri uztver jauno informāciju. Revolūciju basketbola taktikā neesam veikuši, taču ir jaunas nianses gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Domājam, kā pārsteigt pretiniekus, bet arī viņi, protams, domā, kā niansēs pārsteigt mūs,» piebilda Vecvagars.

«Turcijas izlases spēlē liela nozīme būs aizsargam Meliham Mahmutoglu un centram Semi Erdenam, kuri labi pret mums darbojās jau septembrī. Taču ir arī citi vīri, kuri var uzņemties iniciatīvu. Eirolīgas klubos spēlējošajiem turkiem nav liels spēles laiks, toties būs milzīga motivācija. Citu klubu pārstāvji pieraduši būt līderi. Pretinieks ir ļoti nopietns, taču, atkārtošos, varam nospēlēt veiksmīgi, ja paši pa īstam noticēsim saviem spēkiem. Tas būs svarīgi ne tikai šodien, bet visā turnīra garumā,» teica treneris.

Latvijas un Turcijas izlases kopš 1992. gada spēlējušas 11 reizes. Bilance 3-8, taču visas trīs uzvaras izcīnītas pēdējās savstarpējās spēlēs - 2013. gadā pārbaudes turnīrā Celjē ar 66:61, 2015. gadā Superkausa izcīņā Hamburgā ar 81:79 un pirms divarpus mēnešiem Eiropas čempionāta grupas turnīrā ar 89:79.

Oficiālos turnīros pavisam spēlēts četras reizes - arī 1999. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā (Rīgā 74:84, Ankarā 65:78) un 2001. gada finālturnīra atklāšanas dienā Ankarā (82:85).

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

  • 24. novembrī plkst. 18 Turcija - Latvija (tiešraide TV6)
  • 26. novembrī plkst. 17 Latvija - Zviedrija (biļetes var iegādāties basket.lv)
  • 23. februārī Latvija - Ukraina
  • 26. februārī Latvija - Turcija
  • 28. jūnijā Zviedrija - Latvija

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā Ķīnā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu