Vecvagars: Turki piespieda kļūdīties. Skatīsimies video un mācīsimies

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas basketbola valstsvienība 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajā spēlē izbraukumā pret Turcijas pieļāva pārāk daudz kļūdu, no kurām būs daudz jāmācās, pēc zaudējuma uzsvēra galvenais treneris Arnis Vecvagars, kurš debitēja pie valstsvienības stūres.

Latvijas izlase ar rezultātu 73:85 piekāpās laukuma saimniekiem. Mača sākumā izdevās veikt 8:0 izrāvienu, turpinājumā ritēja līdzīga cīņa, taču spēles otrajā daļā Turcijas izlase apliecināja pārākumu.

«Labi sākām, izmantojot sagataves un atrodot pareizus risinājumus uzbrukumā. Pēc pirmajām minūtēm pretinieki reaģēja, kļūstot aizvien agresīvāki aizsardzībā un palielinot spiedienu uz tiem mūsu spēlētājiem, kuri kontrolēja bumbu. Īsti neizturējām - turki piespieda kļūdīties un visā spēlē guva 18 vieglos punktus pēc mūsu kļūdām,» Vecvagara teikto citē Latvijas Basketbola savienība.

«Otrajā un trešajā ceturtdaļā mūsu uzbrukumam pietrūka dinamikas. Meklējām risinājumu - gan sūtot laukumā vienlaikus trīs «mazos», gan pamēģinot spēlēt ar garāku sastāvu, tomēr neviens variants īsti nenotsrādāja. Vairāki spēlētāji, kuri parasti ir bīstami no trīspunktu līnijas, šoreiz savas iespējas neizmantoja. Tas ļāva pretiniekiem savilkt aizsardzību groza tuvumā,» sacīja Vevagars.

Turcijas izlases rindās 24 punktus guva Melihs Mahmutolu, kurš realizēja 6 no 10 tālmetieniem.

«Tomēr lielākās problēmas bija aizsardzībā. Netikām galā ar Mahmutoglu. Sākumā viņš trāpīja dažus sarežģītus metienus un ieguva vēl lielāku pārliecību, turklāt prata pieņemt pareizus lēmumus arī sarežģītākajās situācijās. Nevar teikt, ka kāds aizsardzībā būtu pilnīgi izgāzies, bet vienā epizodē «mazais» netika cauri blokam, citā «garais» nospēlēja ne pārāk veiksmīgi... Vairākas reizes atlēkušās bumbas savāca turku ārējās līnijas spēlētāji, kuri labāk nolasīja spēles situācijas,» atzīmēja Latvijas izlases treneris.

«Uz karstām pēdām izdarīti secinājumi var nebūt pilnīgi precīzi, tāpēc skatīsimies video un mācīsimies no pieļautajām kļūdām. Bursā pretinieku pusē bija skatītāju atbalsts, kas palīdzēja turkiem pārvarēt neveiksmes un iegūt pārliecību par saviem spēkiem. Nākamajā spēlē ar zviedriem psiholoģiskais dopings jau būs mums. Ilgi pārdzīvot nav laika - pēc nepilnām divām diennaktīm jābūt gataviem cīņai,» piebilda Vecvagars.

Latvijas un Turcijas izlases kopš 1992. gada iepriekš savā starpā bija spēlējušas 11 reizes. Līdz šim bilance bija 3-8, taču visas trīs uzvaras tika izcīnītas pēdējās savstarpējās spēlēs - 2013. gadā pārbaudes turnīrā Celjē ar 66:61, 2015. gadā Superkausa izcīņā Hamburgā ar 81:79 un pirms divarpus mēnešiem Eiropas čempionāta grupas turnīrā ar 89:79.

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

  • 24. novembrī Turcija - Latvija 85:73
  • 26. novembrī plkst. 17 Latvija - Zviedrija (biļetes var iegādāties basket.lv)
  • 23. februārī Latvija - Ukraina
  • 26. februārī Latvija - Turcija
  • 28. jūnijā Zviedrija - Latvija

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā Ķīnā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu