Basketbola izlase Rīgā uzņems Zviedriju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien «Arēnā Rīga» aizvadīs otro spēli 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā. Pēc piektdien Turcijā piedzīvotā zaudējuma savā laukumā jācīnās pret Zviedriju. Mača sākums plkst. 17 un to tiešraidē rādīs TV6.

Latvijas izlase piektdien viesos ar rezultātu 73:85 piekāpās Turcijai, savukārt Zviedrija todien ar 76:84 savā laukumā piekāpās Ukrainai.

Žanis Peiners bija rezultatīvākais Latvijas izlases sastāvā ar 25 punktiem, Anžejs Pasečņiks pievienoja 15, bet 12 iemeta komandas kapteinis Jānis Blūms.

Zviedrijas sastāvā pret Ukrainu rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Kristofers Čerapovičs, bet 13 punktus iemeta Ludvigs Hākansons, kurš 2015./2016.gada sezonā pārstāvēja «VEF Rīga».

Latvijas izlasei mačā pret Zviedriju varēs palīdzēt Rolands Šmits, kurš slimības dēļ nebija devies valstsvienībai līdzi uz Turciju. Viņa vietu ieņēma centrs Iļja Gromovs, kurš laukumā nedevās.

Septembrī aizvadītajā Eiropas čempionātā, kur Latvija izcīnīja augsto 5. vietu, Šmits bija viens no pamatpiecinieka spēlētājiem.

Kopš neatkarības atgūšanas Latvijas izlase pret Zviedrijas valstsvienību spēlējusi 21 reizi, un labāk veicies Latvijai - 15 uzvaras un 6 zaudējumi. Oficiālajos FIBA turnīros bilance ir 2-2.

Pēdējo reizi komandas tikās «EuroBasket 2015» kvalifikācijas turnīrā 2014. gada vasarā. Latvieši izbraukumā Luleo uzvarēja ar 62:50, bet savā laukumā panākums tika gūts tikai pagarinājumā, pēc veiksmīgas atspēlēšanās no -3 pamatlaika pēdējās sekundēs (79:76).

Zviedrijas izlase 10 reizes piedalījusies Eiropas čempionātu finālturnīros (pēdējo reizi 2013. gadā), ne reizi neiekļūstot pirmajā desmitniekā.

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

  • 24. novembrī Turcija - Latvija 85:73
  • 26. novembrī plkst. 17 Latvija - Zviedrija (biļetes var iegādāties basket.lv)
  • 23. februārī Latvija - Ukraina
  • 26. februārī Latvija - Turcija
  • 28. jūnijā Zviedrija - Latvija

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā Ķīnā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu