Porziņģis: Mīlu spēlēt kopā ar Kanteru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Ņujorkas «Knicks» komandai piektdien aizvadītajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē ar sacensību lejasgala vienību Atlantas «Hawks» pietrūka traumu guvušā Enesa Kantera palīdzība, atzīmēja Kristaps Porziņģis, kurš pauda patiku spēlēt kopā ar centra pozīcijas spēlētāju no Turcijas.

Porziņģis iemeta 28 punktus, bet «Knicks» viesos ar rezultātu 104:116 kapitulēja vienai no līgas pastarītēm. Ņujorkas vienībai tā bija astoņpadsmitā spēle šosezon, bet izbraukumā tika spēlēts vien sesto reizi.

«Labais spēles sākums mums nospēlēja par sliktu,» Porziņģis pēc mača atgādināja, ka «Knicks» komanda pirmajā ceturtdaļā panāca pat 17 punktu pārsvaru.

«Jā, uzbrukumā jutāmies labi, bet aizsardzībā nebijām spēlē. Pēc tam varbūt nedaudz atslābinājāmies, metieni vairs nekrita, kamēr viņi turpināja spēlēt savu spēli. Bija smaga spēle, īpaši otrais puslaiks, kad centāmies atrast kā darboties, bet tas neizdevās. Šī mums bija laba mācība,» teica Latvijas basketbolists.

Tāpat Porziņģis atzina, ka izbraukumā allaž spēlēt ir grūtāk, jo «Hawks» otrajā puslaikā ieguva enerģiju no līdzjutējiem, tikmēr «Knicks» komandai nepalīdzēja pat latvieša nopelnītā tehniskā piezīme ceturtajā ceturtdaļā.

«Mums jāatrod enerģija sevī. Kad saņēmu tehnisko piezīmi, nedaudz ieguvām enerģiju, bet ar to nebija pietiekami. Mums jāstumj vienam otru uz priekšu un jāpaliek vienotiem,» teica Porziņģis, kurš tehnisko piezīmi saņēma par rupju vārdu pateikšanu tiesnesim.

Šajā mačā muguras sāpju dēļ «Knicks» komandai nevarēja palīdzēt turku centrs Eness Kanters, kura dēļ sākumsastāvā devās Kails O'Kvins. Zīmīgi, ka līdz ar to pirmoreiz šosezon laukumā būtu varējis iziet Žoakims Noā, tomēr viņš tieši pašlaik ir apslimis, tāpēc nedevās ar komandu izbraukuma sērijā.

«Eness mums dod daudz enerģijas, otrās iespējas punktus. Es mīlu spēlēt ar viņu,» Porziņģis atzina, ka ierastais sākumsastāva partneris viņam pietrūcis.

«Spēles rītā pamodos un pat nevarēju paiet. Ļoti vēlējos spēlēt un pēc procedūrām jutos daudz labāk, tomēr man tika pateikts, ka, ja piedalīšos šajā mačā, pēc tam nevarēšu spēlēt 2-3 nedēļas,» pauda Kanters.

Lēmums, vai Kanters piedalīsies sestdien gaidāmajā mačā, tiks pieņemts pirms paša dueļa. «Šādos mačos kā pret «Hawks» nedrīkstam zaudēt, ja domājam par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Bija smagi sēdēt malā, kad komandas biedri cīnījās,» piebilda turks.

«Knicks» komanda ar desmit uzvarām 18 mačos atkritusi uz astoto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kur «Hawks» ar četriem panākumiem 19 dueļos tagad ir 14.pozīcijā, apsteidzot vienīgi Čikāgas «Bulls».

Nākamo maču «Knicks» aizvadīs jau sestdien, kad viesosies pie Hjūstonas «Rockets» vienības un tās zvaigznes Džeimsa Hārdena.

Hārdens šosezon iemetis vidēji 31,1 punktu, atrodoties līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī, kur ceturtais ar vidēji 27,3 punktiem ir Porziņģis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu