Jakovičs: Pēc pirmā puslaika Blūms ģērbtuvē pateica skarbākus vārdus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pēc neveiksmīga pirmā puslaika, kurā neizdevās parādīt gaidīto sniegumu, Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms pārējiem pateicis skarbākus vārdus, kas lika komandai sapurināties un izcīnīt uzvaru 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Zviedriju, aģentūrai LETA pēc svētdien aizvadītās cīņas sacīja valstsvienības saspēles vadītājs Ingus Jakovičs.

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas otrajā mačā svētdien savā laukumā ar rezultātu 82:73 pārspēja Zviedriju, kuras pretestību salauza vien ceturtajā ceturtdaļā.

Latvijas basketbolisti tika pie pirmās uzvaras Pasaules kausa kvalifikācijā, jo piektdien viesos ar rezultātu 73:85 zaudēja Turcijai.

«Protams, negaidījām, ka būs viegla spēle, jo šādā sastāvā vēl neesam spēlējuši. Gatavojāmies grūtai un svarīgai spēlei, ko obligāti vajadzēja uzvarēt. To arī paveicām,» norādīja Jakovičs, kurš šajā mačā guva deviņus punktus.

Latvijas izlasei pirms svētdienas mača bija maz laika sagatavoties cīņai, jo vēl piektdien tā spēlēja Turcijā, bet pēc tam bijis nogurdinošs mājupceļš.

«Tikai sestdien ielidojām Viļņā, pēc tam vajadzēja mērot ceļu ar autobusu uz Rīgu. Nebija laika, lai spēlei varētu pienācīgi sagatavoties. Skautings bija tikai no rīta. Izpētījām zviedru mazos spēlētājus, kuri ir ļoti agresīvi, ar labiem metieniem. Pirmajā puslaikā uzskatu, ka paši nenospēlējām veiksmīgi - nogulējām, bet otro puslaiku iesākām agresīvi un izcīnījām uzvaru, kas arī bija vajadzīgs,» Jakovičs uzsvēra, ka galvenais uzdevums šajā mačā tika izpildīts.

«Protams, pārbrauciens nebija viegls, bet tādi bija tie apstākļi. Neko nevarējām darīt. Galvenais ir izdarīts, un ne par ko citu nav jādomā,» piebilda spēlētājs.

Pēc pirmā puslaika Latvija atradās vadībā ar vienu punktu (42:41), taču pirms tam ilgstoši priekšā bija pretinieki.

«Pēc pirmā puslaika bija jāsaņemas. Kapteinis Blūms ģērbtuvēs pateica skarbākus vārdus, lai sākam spēlēt kā vīri. Pirmais puslaiks bija miegains,» atzina Jakovičs, kurš šosezon pārstāv «Ventspils» komandu.

Viņš arī norādīja, ka komandai, lai tiktu pie panākumiem, jābūt saliedētai.

«Šajos izlašu logos ir ļoti maz laika, lai sagatavotos spēlēm. Līdz ar to mums visiem jābūt kā ģimenei. Tikai esot kopā un ar cīņassparu mēs varam kaut ko paveikt. Ar šādu sastāvu būs jācīnās par uzvaru katrā mačā,» skaidroja basketbolists.

Vēl vienā šīs grupas spēlē svētdien Turcija viesos ar 67:60 uzvarēja Ukrainu, līdz ar to pēc divām kārtām divas uzvaras ir Turcijai, bet pa reizei uzvarējušas Latvija un Ukraina, kamēr zviedri abos mačos zaudējuši.

Turpinājumā Latvijas valstsvienība Rīgā 23.februārī tiksies ar Ukrainas izlasi, bet 26.februārī - ar Turciju. Pēdējās kārtās būs divas spēles izbraukumā - 28.jūnijā Zviedrijā un 1.jūlijā Ukrainā.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmēm uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

2019.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020.gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu